440x290-81-medjunarodna-znanstveno-strucna-konferencija-fedor-rocco-na-temu-hrvatske-perspektive-u-europskoj-uniji-

Prva međunarodna znanstveno-stručna konferencija o marketingu, komunikacijama te ekonomiji i politici „Fedor Rocco“ na temu Hrvatske perspektive u Europskoj uniji održati će se 6. prosinca 2013. u Kongresnom centru hotela International u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Gradonačelnika grada Zagreba gospodina Milana Bandića.

Organizator konferencije je Visoka poslovna škola Zagreb s pravom javnosti (više informacija: www.vpsz.hr / konferencija@vpsz.hr). Konferencija je pokrenuta s namjerom da postane tradicija, a nosi ime dr. sc. Fedora Rocca, profesora emeritusa (1924. – 2011.g.), dugogodišnjeg profesora Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, te jednog od utemeljitelja marketinške teorije i prakse u Hrvatskoj, koji je aktivno sudjelovao u osnivanju škole te je bio njen prvi dekan. Tematski će radovi konferencije bit će podijeljeni u 3 modula: marketing, komunikacije, ekonomija i politika.

POSEBNI GOSTI / GUEST SPEAKERS

Rocci Luppicini (Kanada) je izvanredni profesor na Odsjeku za komunikacije Sveučilišta u Ottawi, te je stručnjak za digitalne tehnologije. Objavio je osam autorskih knjiga i više od 20 članaka i poglavlja u knjigama o novim medijima i digitalnoj tehnologiji. Dr. Luppicini je i glavni urednik u časopisu International Journal of Technoethics, koji se fokusira na medije u novom digitalnom okruženju, potrebu za novom interpretacijom informacijsko-komunikacijskih tehnologija (tehnokulture), te utjecaj digitalnih tehnologija na ljudski život i društvo.

Diane Whitehouse (Velika Britanija) je znanstvenica čiji je rad usmjeren na društvene, političke i etičke aspekte informacijsko komunikacijske tehnologije (ICT), područje koje danas najviše utječe na povećanje konkurentnosti poduzeća. Diane ima deset godina radnog iskustva u Europskoj komisiji na odjelu ’Information Society and Media’’ gdje je bila zadužena za organizaciju evaluacijskih procesa, upravljanje projektima Europske komisije poput FP5, FP6 i drugih programa. Danas radi kao partner u konzultantskoj tvrtci The Castlegate (UK).

Dušan Radonjič (Slovenija), redovni profesor na Katedri za marketing Poslovno-ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mariboru, stekao je doktorat na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Više je puta biran za Dekana EFP Maribor. U 80-imase kao stipendista američke vlade usavršavao na više američkih sveučilišta. U suradnji sa svojim projektni timom pokrenuo je studijski MBA program, prvi takve vrste u Sloveniji.

Bio je i Prorektor Mariborskog sveučilišta od 1996. te je iste godine izabran za redovnog člana udruženja European Academy of Sciences and Arts. Godine 2007. izabran je na mjesto predsjednika udruge European Council of Business Education. Gostujući je profesor na više europskih i američkih sveučilišta. Autor je ili koautor više od 500 znanstvenih radova, knjiga: Unapređenje prodaje, Osnove marketinškog informacijskog sustava, te poglavlja u knjigama o istraživanju marketinga, strateškom marketingu i menadžmentu.

Navedenim gostima pridružiti će se prodekan Bernaysa mr. sc. Zdeslav Milas, kao i ostali vodeći profesori s fakulteta i voditelji instituta u Hrvatskoj i regiji. Konferencija će započeti pozdravnom riječi gradonačelnika Grada Zagreba, Milana Bandića, nakon čega slijede predavanja. U popodnevnom rasporedu su paralelne sesije na temu marketinga, komunikacija i politike i ekonomije.

 

NAJAVA RADIONICA ZA STUDENTE

Gdje: Hotel International u Zagrebu (kongresni centar u prizemlju)
Kada: petak, 06.12. 2013. Od 17 do 19,00 H / obavezna prijava na mail – broj sudionika ograničen)

RADIONICE KOMUNIKACIJE: voditelj: Mario Petrović, predsjednik uprave Millenium promocije / prijave na mail: ivana.zumbar@vpsz.hr / tema: PR strategija za proizvod

RADIONICE MARKETING: voditelj: Ivan Tanić, strateški planer u agenciji BRUKETA & ŽINIĆ: / prijave na mail: katarina.dvorski@vpsz.hr / tema: izrada BRIEF-a za kampanju

Ulazak na konferenciju za studente plaća se kotizacijom u iznosu od 50 kn uz predočenje studentske isprave.

Konferencija nosi ime dr. sc. Fedora Rocca, profesora emeritusa, dugogodišnjeg profesora Ekonomskog fakulteta u Zagrebu te jednog od utemeljitelja marketinške teorije i prakse u Hrvatskoj.

[google_map width=”600″ height=”360″ latitude=”45.79938″ longitude=”15.97470″ zoom=”15″ marker=’true’ controls=’true’ disabledoubleclickzoom=’true’ scrollwheel=’true’ dragable=’true’ maptype=”ROADMAP” ]