U okviru Masterclass predavanja koje će 17. svibnja 2016. s početkom u 17 sati održati dr. sc. Miro Kovač održat će se i druga po redu dodjela dekanovih nagrada najuspješnijim studentima u akademskoj godini 2014./2015.

U okviru svoga posljednjeg ovogodišnjeg Masterclass predavanja, Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment ugostit će ministra vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske dr. sc. Miru Kovača koji će govoriti o važnosti utjecaja vlada na oblikovanje javnog mišljenja u drugim zemljama te izgradnje imidža države kroz vanjsku politiku. Dr. sc. Kovač predavat će i o temama koordinirane komunikacije između diplomata i stranih dopisnika te ulozi domaćih i stranih medija u međunarodnoj promociji zemalja. Na Masterclass predavanju održat će se i druga po redu dodjela dekanovih nagrada najuspješnijim studentima i studenticama u akademskoj godini 2014./2015.

Predavanje će se održati u utorak, 17. svibnja 2016. s početkom u 17 sati, a namijenjeno je svim studentima, predavačima, partnerima i zaposlenicima najvećeg studija komunikacija u Hrvatskoj te svima onima koji žele doznati više o ulozi javne diplomacije u međunarodnoj promociji Republike Hrvatske.

Miro Kovač rođen je 20. rujna 1968. u Splitu. Započinje studij na sveučilištu u Zagrebu, a završava ga na pariškom sveučilištu „Sorbonne Nouvelle“ gdje je obranio magisterij na temu o nacionalnim i europskim politikama članicama Europske unije, kao i doktorat iz povijesti o međunarodnim odnosima s tezom o ulozi Francuske u stvaranju Kraljevine Jugoslavije.

U Uredu predsjednika Republike Hrvatske, u odjeljenju za informiranje radio je od 1995. do 1999. kada postaje asistent savjetnika za Euroatlantske integracije. Bogatu diplomatsku karijeru započinje 2001. kao savjetnik u hrvatskom veleposlanstvu u Bruxellesu. Poziciju ministra vanjskih i europskih poslova preuzima 2016. nakon parlamentarnih izbora.

Bernays Masterclass posebno je osmišljen projekt Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment kojega čine niz predavanja priznatih stručnjaka s područja komunikacijskog menadžmenta, odnosa s javnošću, politike, gospodarstva, ali i srodnih disciplina s ciljem omogućavanja praćenja važnih društvenih problema, procesa, aktera i trendova za čije su razumijevanje nužni različiti znanstveni i stručni pristupi. Predavanja su namijenjena široj publici kako bi ova vrijedna iskustva i rezultati istraživanja znanstvenika i stručnjaka unaprijedili kvalitetu studija i struke.