Podijelivši s nama svoja iskustva osvajanja stipendije i očekivanja, Maro je ohrabrio i buduće stipendiste u njihovom lovu na vrijedne jednogodišnje stipendije.

Jedan si od ukupno pet stipendista koji su sudjelovali u nagradnom natječaju Bernaysa i Blitz-CineStara. Možeš li u nekoliko rečenica podijeliti s nama dojmove vezane za natječaj? Koliko je zahtjevna bila kampanja koju si vodio?

Za početak, natječaj je osmišljen kako bi iz kandidata izvukao maksimalnu kreativnost i inovativnost, što je na kraju krajeva najbolje mjerilo je li kandidat zaslužio stipendiju ili ne. Što se tiče težine natječaja, osobno mi je bilo teže analizirati filmove i o njima pisati kvalitetne tekstove nego voditi kampanju na društvenim mrežama jer tu već imam ponekog iskustva.

Kakva su bila očekivanja na samom početku natječaja i je li on ispunio tvoja početna očekivanja? Što kažeš na konkurenciju?

Za cilj sam si u startu postavio osvajanje stipendije, manje mi je bilo bitno je li ona dvogodišnja ili jednogodišnja pogotovo zato što u posljednjih par godina šira javnost, pa tako i mladi, nešto bolje shvaćaju što su to zapravo odnosi s javnošću i kolika je njihova važnost pa mi je i konkurencija je bila doista jaka.

U tijeku je novi nagradni natječaj u sklopu kojeg će četvero sudionika, poput tebe, dobiti jednogodišnju stipendiju. Imaš li kakav savjet za njih?

Pogledao sam pravilnik natječaja i jednako je dobro zamišljen kao što je i interaktivan, zato preporučam uz standardnu kreativu i inovativnost da kandidati izađu iz barijera standardnog i usude se otići drukčijim putevima koji će ih, u pozitivnom smislu, odmaknut od ostatka natjecatelja.

Nakon dugog ljeta bliži se tvoja prva akademska godina na Bernaysu. O čemu razmišljaš i kako se vidiš kao budući Bernaysovac?

Baš me neki dan priupitala to i prijateljica i odgovorio sam joj kako je poanta moga studiranja na Bernaysu ta da se nalazim u samom centru struke odnosa s javnošću i kako je to najbolja klima za provesti zadnje dvije godine studija u kojima si gradite budućnost, pokazujete talent i znanja profesorima i stručnjacima te na kraju napredujete u edukativnom i profesionalnom smislu.

Podijeli objavu
Prethodni članakZa kratak boravak Merkel Josipović platio skupocjene PR usluge
Sljedeći članakFOKUS NA ETIKU, VRIJEDNOST I SADRŽAJ U ODNOSIMA S JAVNOŠĆU
Edward Bernays prva Visoka škola za komunikacijski menadžment privatna je visokoobrazovna institucija koja prva u Hrvatskoj i regiji izvodi cjelovito specijalizirano obrazovanje na području komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću. U trenutku kada na tržištima regije nedostaje kvalitetno educiranih stručnjaka za odnose s javnošću, a brojna istraživanja ovu struku svrstavaju na vrh lista poželjnih zanimanja, Bernays prvi u regiji potpuno integrira komunikacijske studije i do zadnjeg detalja prilagođava ih stvarnim potrebama tržišta odnosa s javnošću. Na ovaj način studentima iz Hrvatske, ali i cijele regije, dostupno je obrazovanje koje zadovoljava najviše obrazovne i stručne standarde te studentima osigurava europsku diplomu koja je garancija obrazovanja prema vrhunskom programu za komunikacijski menadžment.