EAPCPoznati hvatski blogger i konzultant Marko Rakar izabran je danas za za potpredsjednika Europske udruge političkih savjetnika – EAPC – European Association of Political Consultants (www.eapc.eu/about-us) na redovnoj skupštini tog profesionalnog udruženja europskih političkih savjetnika i stručnjaka za odnose s javnošću koja se održala u Rimu.

Skupština na kojoj je izabran održana je u sklopu 47. konferencije Međunarodne organizacije političkih konzultanata (International Association of Political Consultants) (http://www.iapc.org/) u Rimu, na kojoj se raspravljalo o najnovijim trendovima u toj uglednoj profesiji. Marko Rakar inače još od ranije obnaša i dužnost jednog od tajnika IAPC-a zaduženog za Europu.

Rakar je inače poznati bloger, informatički stručnjak i komunikacijski savjetnik, a na glasu je kao čovjek od povjerenja predsjednika Ive Josipovića. Javnosti je poznat i po angažmanu u njegovoj prvoj predsjedničkoj kampanji, a prema vlastitom priznanju na blogu mrak.org (http://mrak.org/), Rakar je angažiran i za predstojeće predsjedničkie izbore.

Više informacija o EAPCu možete pronaći na stranici: www.eapc.eu/about-us

 

Više o Marku Rakaru:

Povremeni i gostujući predavač na različitim domaćim i međunarodnim stručnim skupovima, kongresima ili učilištima (Fakultet političkih znanosti, INMED, IUC, PDF…). Na pojedinim projektima surađuje i s raznim međunarodnim institucijama (Vijeće Europe, European fund for the Balkans, UNDP, OSCE, Transparency International, US State department, Olof Palme International Center, World Bank). Član i jedan od osnivača hrvatske udruge Initium (udruge za poticanje softverskog i online poduzetništva) i hrvatske udruge CROWD (Croatian Web Developers association), član upravnog odbora međunarodne udruge EAPC (Europaean association of political consultants) i tajnik međunarodne udruge IAPC (International association of political consultants), višegodišnji član žirija za dodjelu Pollies nagrada američke udruge AAPC (American association of political consultants) i član žirija za World eDemocracy awards. Član TED-a, a od kolovoza 2012. godine i mlađi član Svjetske akademije znanosti i umjetnosti. Osnivač grupnog bloga pollitika.com i predsjednik udruge Vjetrenjača čiji su aktivnosti razotkrile mehanizme manipulacije biračkim popisima i javnoj nabavi te pokrenula niz promjena u zakonodavstvu. Autor više stotina članaka objavljenih u raznim domaćim i stranim časopisima, novinama i portalima (Bug, VIDI, Banka, Večernji list, Jutarnji list, net.hr, politicsonline…). Autor bloga mrak.org koji pokriva veliki broj međusobno različitih tema.

Podijeli objavu
Prethodni članakKolinda krenula u kampanju sa SDP-ovim sloganom
Sljedeći članakAbecedom do učinkovite komunikacije
PRglas je portal o odnosima s javnošću i ostalim fragmentima integrirane marketinške komunikacije kojeg stvaraju stručnjaci za odnose s javnošću, novinari, kao i studenti koji se žele baviti ovim poslom vođeni idejom da nas sinergija spaja i pokreće. Cilj nam je prikupiti što više informacija potrebnih za kvalitetno komuniciranje s javnošću te promicati dobar glas o raznim kampanjama, događanjima i projektima, upozoravati na greške i loše poteze. Da bismo skratili vrijeme traženja, pružamo vam sve informacije na jednom mjestu i alate komunikacije online i offline vrste medija. Namijenjen je svima koje zanima neki od tih dijelova: stručnjacima za odnose s javnošću, poduzećima, studentima i svima koji žele naučiti nešto više o toj temi.