„Budite znatiželjni, tragajte za iskustvima, sakupljajte ih i naravno – koristite!“, poručila je Mariana Rudan studentima komunikacija i turizma prilikom završenog predavanja. U sklopu Erasmus+ programa za nastavnike, s Bernaysovim je studentima podijelila vrijedno iskustvo u kreiranju sadržaja, vještini pripovijedanja, produkcije i voditeljstva koje je vrijedno sakupljala kroz dva desetljeća rada u radijskom novinarstvu, odnosima s javnošću i event menadžmentu. Za studente je posebno istaknula teme storytellinga i cause marketinga odnosno marketinga sa širom društvenom svrhom. Upravo tema cause marketinga vrlo je važan segment u korporativnoj filantropiji, a trendovi pokazuju kako tvrtke sve više traže prave partnere s kojima će se zajednički pozicionirati kao promotori pozitivnih promjena. Na temu storytellinga, Mariana je istaknula kako se za dobru priču mora stvoriti osjećaj bliskosti i povjerenja, a upravo je to Marianin način rada, što je pokazala u svojim pričama poput „The modern working parent dilemma – what we can learn from Sweden“ ili „Why does Denmark consistently rate as one of the world’s happiest nations?“

U živopisnim predavanjima Mariane Rudan uživali su studenti od prve do treće godine komunikacija te prva i druga godina turizma. Zahvaljujemo Mariani Rudan na prenesenim znanjima, iskustvima i životnim mudrostima za koje vjerujemo kako će ih studenti pamtiti i primijeniti u daljnjem radu.

Podijeli objavu
Prethodni članakHINA: Mladi novinari sudjelovali na radionici o izvještavanju o EU
Sljedeći članakHUOJ: Obavijest finalistima – rok za dostavu videa za dodjelu nagrada 14.4.
Edward Bernays prva Visoka škola za komunikacijski menadžment privatna je visokoobrazovna institucija koja prva u Hrvatskoj i regiji izvodi cjelovito specijalizirano obrazovanje na području komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću. U trenutku kada na tržištima regije nedostaje kvalitetno educiranih stručnjaka za odnose s javnošću, a brojna istraživanja ovu struku svrstavaju na vrh lista poželjnih zanimanja, Bernays prvi u regiji potpuno integrira komunikacijske studije i do zadnjeg detalja prilagođava ih stvarnim potrebama tržišta odnosa s javnošću. Na ovaj način studentima iz Hrvatske, ali i cijele regije, dostupno je obrazovanje koje zadovoljava najviše obrazovne i stručne standarde te studentima osigurava europsku diplomu koja je garancija obrazovanja prema vrhunskom programu za komunikacijski menadžment.