Ugledni stručnjak za odnose s javnošću studentima je predstavio kreativne i učinkovite načine korištenja online komunikacijskih kanala u strateškom komuniciranju.

Kako uspješno koristiti online i društvene medije, koje čimbenike uzeti u obzir prilikom izrade online komunikacijske strategije, kako upravljati online komunikacijom, kojim se alatima i taktikama poslužiti te kako se postaviti ovisno o komunikacijskim ciljevima samo su neka od pitanja na koja je odgovore u okviru kolegija Odnosi s javnošću i internet ponudio Krešimir Macan, jedan od najcjenjenijih hrvatskih stručnjaka za odnose s javnošću i direktor agencije Manjgura. Bernaysovi studenti prve godine diplomskog studija tako su imali priliku upoznati se s brojnim specifičnostima online komunikacije koja je u značajnoj mjeri utjecala na aktualne trendove u odnosima s javnošću i komunikacijskom menadžmentu općenito.

Krešimir Macan se u svom dugogodišnjem uspješnom radu osobito specijalizirao za krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici i nove društvene medije. U odnosima s javnošću aktivno djeluje još od 1991. godine, a u svojoj je karijeri obnašao i brojne respektabilne dužnosti, poput onih prvog direktora korporativnih komunikacija Hrvatske radiotelevizije, ispred koje je istupao i kao glasnogovornik, te savjetnika Predsjednika Vlade RH za komunikacije. Ovaj ugledni komunikacijski konzultant također je i CIPR certificirani predavač specijaliziran za područja političke komunikacije, odnosa s medijima te kriznog komuniciranja. Nakon uspješne karijere izvršnog direktora u agenciji za odnose s javnošću Madison Consulting posvetio se radu u vlastitoj savjetničkoj agenciji Manjgura, koja je osnovana davne 1997. godine kao jedna od prvih hrvatskih agencija specijaliziranih za odnose s javnošću.

Manjgura d.o.o. je hrvatska agencija za odnose s javnošću koja svojim klijetima nudi sve vrste komunikacijskih usluga – odnose s medijima, krizno komuniciranje, medijske treninge i pripreme za javne nastupe, organizaciju i postavljanje komunikacijskih odjela tvrtki, edukaciju i savjetovanje u području političkih komunikacija, strateško komuniciranje u politici, izradu komunikacijskih strategija, izradu i implementaciju PR planova, organizaciju obrazovnih i informativnih kampanja, organizaciju PR događanja te izradu PR publikacija.

Podijeli objavu
Prethodni članakProjekt Zelena ideja privukao veliku pozornost ekoloških proizvođača
Sljedeći članakJezične dvoumice?
Edward Bernays prva Visoka škola za komunikacijski menadžment privatna je visokoobrazovna institucija koja prva u Hrvatskoj i regiji izvodi cjelovito specijalizirano obrazovanje na području komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću. U trenutku kada na tržištima regije nedostaje kvalitetno educiranih stručnjaka za odnose s javnošću, a brojna istraživanja ovu struku svrstavaju na vrh lista poželjnih zanimanja, Bernays prvi u regiji potpuno integrira komunikacijske studije i do zadnjeg detalja prilagođava ih stvarnim potrebama tržišta odnosa s javnošću. Na ovaj način studentima iz Hrvatske, ali i cijele regije, dostupno je obrazovanje koje zadovoljava najviše obrazovne i stručne standarde te studentima osigurava europsku diplomu koja je garancija obrazovanja prema vrhunskom programu za komunikacijski menadžment.