Krešimir Crnković član trkačkog skijaškog kluba „Budućnost“ iz Brod Moravica pobjedio je na dvije utrke  održane u sklopu FIS međunarodne utrke u skijaškom trčanju za Kontinentalni (Balkan) kup.  Na natjecanju održanom 27. i 28. veljače u Ravnoj Gori u muškoj konkurenciji utrke su održane na stazama dužine 10 i 15 km, a trčalo se slobodnom tehnikom.

U obje utrke u konkurenciji 11 zemalja, pobijedio je naš najbolji biatlonac dvadesetjednogodišnji Krešimir Crnković (rezultati 1rezultati 2).  Koliko je utrka bila kvalitetna govore i podaci da je  Crnković u oba dana ostvario po 45.06  fis bodova što su ujedno i najbolji bodovi hrvatskih nordijaca ove sezone. Ako tome dodamo da je mladom Crnkoviću primarna disciplina biatlon, ovaj rezultat dobiva još više na značaju.

Ostvareni rezultati odličan su uvod i najava dobrih rezultata koje naša biatlon reprezentacija očekuje na svjetskom seniorskom prvenstvu koje se od 2. do 13. ožujka održava u Norveškoj.

Osim mladog Crnkovića na tom će natjecanju nastupiti i naš drugi najbolji biatlonac Filip Petrović, a obojica reprezentativaca na ovaj način skupljaju bodove za plasman na slijedeće Zimske olimpijske igre u južnokorejskom Pyeongchangu.

Foto: Trkački skijaški klub Budućnost