Gradonačelnik Milan Bandić na današnjoj je konferenciji za novinare u Gradskoj upravi najavio prijedlog Proračuna za 2016., koji će sutra biti na dnevnom redu Gradske skupštine Grada Zagreba.
Na tu temu očekujem konstruktivnu raspravu, a mi smo otvoreni za sve prijedloge. Proračun nismo povećavali, kao i prošle godine iznosi 6 milijardi 850 milijuna kuna, a koncipiran je na način da bude razvojan, socijalan i uravnotežen.

Kao što i sami znate, Grad funkcionira dobro, rad niti jedne gradske institucije nije doveden u pitanje, plaće isplaćujemo na vrijeme, dodao je gradonačelnik. Probijanje Branimirove u punom profilu, koje smo započeli prošli mjesec, dovođenje vode i odvodnje na područja koja to još nemaju, zatim privlačenje sredstva iz EU fondova za gradnju žičare na Sljemenu, kao i gradnja nadvožnjaka nad Radničkom, spajanje  podvožnjaka između Žitnjaka i Petruševca, prioriteti su Grada i ove Gradske uprave.

Na pitanje  o kaznama za građane koji bacaju glomazni otpad gradonačelnik je odgovorio kako naglasak nije na kažnjavanju nego edukaciji i podizanju ekološke svijesti sugrađana.


Pogledajte kratki vodič Prijedloga proračuna Grada Zagreba za 2016.

zagreb.hr

.
.