Konferencije „Vrijednost u liderstvu“ održati će se danas, 22. travnja u Green Goldu, dvorana ‘Zemlji’, Kongresni centar Forum s početkom u 14:30 sati, u sklopu projekta GOOD WORK-DEEP PERSPECTIVE. Osnovni Cilj projekta i konferencije obuhvaća podizanje svjesnosti o značaju života u vrlini svakog pojedinca i organizacije odnosno promoviranje ideje uključivanja duhovnih, etičkih i ekoloških principa (DEEP) u svakodnevni život i poslovanje.

Konferencija:
Duh poduzetništva – Vrijednosti u liderstvu

The Spirit of Enerpreneurship – Value-based Leadership 

U suorganizaciji s SPES Institutom iz Belgije. 
Datum i mjesto:
22.travnja 2015. godine, dvorana Zemlji, Forum Centar, Green Gold, Zagreb

Trajanje: od 14.30 do 18.30 sati 

Ulaznice u prodaji od 9. travnja na entrio.hr i od 16.4. na eventim.hr i svim njihovim prodajnim mjestima 

Cijena: 250,00 kn
Cijena za studente i start up tvrtke: 100,00 kn

ORGANIZATOR:
CILJ u suorganizaciji s SPES Institutom

Ljiljana Ciglar, univ.spec. oec.
Voditeljica projekta CILJ – Good Work

IMC & Leadership Consulting
Mail: ljiljana@cilj.net Tel. +385 99 3883663

Poseban gost:  Sir Isaac Tirgrett, osnivač i kreator multinacionalnih kompanija Hard Rock Café i House of Blues

Gost predavač: Luk Bouckaert, prof.em.K.U.Leuven, predsjednik SPES-Foruma, ekspert za područje „Spiritual-based enterpreneurship/leadership“

Predavač: Velimir Srića, prof. na Zagrebačkom sveučilištu, autor “In Search of Harmony in a Disharmonious World: Leadership Manual for Change Agents and Dreamers”

Program konferencije:

14:30 – 15:00 Prijava sudionika 15:00 – 15:10 Prikazivanje filma “Laži koje živimo” 15:10 – 15:45 Isaac Tigrett, osnivač lanca Hard Rock Café i House of Blues, “Ljudske vrijednosti u liderstvu” 15:45 – 15:50 Ljiljana Ciglar, univ.spec.oec., uvodna riječ 15:50 – 16:35 Luk Bouckaert, prof.em.K.U.Leuven ,”Zašto nam je potrebno duhovno utemeljen liderstvo u poslu?” 16:35 – 16:50 pauza 16:50 – 17:20 Velimir Srića, prof.dr., “Harmonično liderstvo – nova paradigma” 17:20 – 18:00 Panel diskusija “3E (etika, ekologija, ekonomija)”

 

17:20 – 18:00 Panel diskusija

“Moramo se brzo prilagođavati promjenama jer one u budućnosti nikada više neće biti tako spore kao danas. Međutim, u toj trci moramo misliti o temeljnim vrijednostima i ljudima. Stoga mi je iz perspektive lidera jako važno da sam i kao čovjek zadovoljna svojim postupcima”, kaže Gordana Kovačević, predsjednica uprave Ericsson Nikola Tesla

A nastavak na panel diskusiji “3E (etika, ekologija, ekonomija)”

Moderator – prof. dr. Velimir Srića Panelisti:  • mag. Lenja Faraguna, osnivačica Cluba 466 International i stručnjakinja za marketing • dr.sc.Vladimir Gruden, profesor medicinske psihologije i znanstvenik • Goran Becker, član uprave Hamag-Bicro • dr. sc Elvira Mlivić Budeš, direktorica učilišta Filaks i konzultantica za razvoj poslovnih vještina • Goran Pejaković, ekologija i održivi razvoj, projekt O.A.Z.A.

Naziv predavanja: „Ljudske vrijednosti u vodstvu“ Predavač: Sir Isaac Tigrett, osnivač i kreator svjetskih kompanija Hard Rock Café i House of Blues

Citat: „Biznis predstavlja mač s dvije oštrice: s jedne strane veoma je moćan, a s druge je izvor velikih problema. Pomogao je da novac zarobi ljude a biznismeni ga sada doniraju u humanitarne svrhe hineći “društveno odgovorno poslovanje”

Isaac Tigrett, rođen u Jacksonu, državi Tennesee, posebna je ličnost poslovnog svijeta poznat po svojoj osebujnoj organizacijskoj kulturi koja se vodila sloganom „Love all, serve all“,a HARD ROCK CAFE je pod njegovim vodstvom postao svjetska marka (brend). Snaga njegovog uspjeha leži u tome što je uspio spojiti ljudski duh i “biznis” te svemu dodati ljubav. Ključna je vrijednost bilo je poštovanje, danas tako zanemareno u poslovnom svijetu. Uljudnost, briga za drugoga, entuzijazam, dobrota i na kraju kao najčvršći temelj ljubav i to ona vrsta široke ljubavi koja od vas ne pravi mekušca, već postaje temeljom dobrog poslovanja i dugoročno gledano donosi uspjeh. Isaac kao uspješan poslovni čovjek naglašava važnost kako postati boljim ljudskim bićem, mudrijim, suosjećajnijim, iskrenijim i odgovornijim a ne brinuti o tome kako ćemo imati više novca, jer novac ne čini čovjeka sretnim i nikada neće biti cilj ljudskog postojanja iako je trenutno tako. Nova paradigma u poslovanju zapravo mora biti temeljena na drevnim vrijednostima. Isaac Tigrett u pravom je smislu vizionar, onaj koji slijedi svoju intuiciju, Isaac je onaj koji svoje ljude nadahnjuje srcem i snagom karaktera, ulijeva im hrabrost da žive vrijednosti, poput poštenja, dobrote, neustrašivosti. Isaac trenutno živi i radi u Indiji, država Andra Pradesh i priprema novi projekt, novu viziju – edukativno iscjeliteljski centar pod nazivom “Mystic Inn 7th Ray”, u južnoj Indiji.

Naziv predavanja: ,”Zašto nam je potrebno duhovno utemeljeno vodstvo u poslu?” Predavač: Luk Bouckaert, prof.em.K.U.Leuven

Citat:“Istinski duh suradnje odgovornosti i kreativnosti je vrlo rijetka, a zahtijeva vodstvo temeljeno na uzajamnom povjerenju i otvorenoj komunikaciji“

Luk Bouckaert je umirovljeni profesor etike na Katoličkom sveučilištu u Leuvenu u Belgiji. Filozof i ekonomist po struci, a njegova istraživanja i publikacije pripadaju području poslovne etike i duhovnosti. Godine 1987. utemeljio je interdisciplinarni Centar za ekonomiju i etiku na Sveučilištu u Leuvenu. Godine 2000. pokrenuo je SPES Forum koji se bavi duhovnošću u ekonomiji i društvu. Napisao je nekoliko knjiga na nizozemskom jeziku, a radovi na engleskom jeziku su: „Duhovnost kao javno dobro“, „Rebalans materijalnih i duhovnih vrijednosti u gospodarskom životu“, „Zamišljena Europa“, „Poštovanje i ekonomska demokracija“ i „Palgravov vodič kroz duhovnost i poslovanje“.

Naziv predavanja: „Harmonično vodstvo – nova paradigma“ Predavač: prof. dr. Velimir Srića Citat: „Prvo budite čovjek, a onda poduzetnik“

Velimir Srića redovni je profesor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i gostujući profesor na UCLA, Los Angeles. Završio je MBA program na Columbia University u New Yorku, jednoj od vodećih svjetskih menadžerskih škola, a doktorirao na području menadžerskih informacijskih sustava. Osim u SAD, kao gostujući profesor predavao je u Kini, Mađarskoj, Sloveniji, Bosni i Austriji. Autor je 70 knjiga i preko 300 znanstvenih i stručnih članaka. Jedan je od osnivača hrvatskog Europskog pokreta, počasni je član Hrvatskog helsinškog odbora i Rimskog kluba. Dobitnik je niza domaćih i međunarodnih nagrada od, Fulbrightove i Eisenhowerove stipendije, Zlatnog pera Hrvatskog novinarskog društva do nagrade “Mijo Mirković” i Strossmayerove nagrade za znanost. Kao konzultant surađuje s brojnim svjetskim i hrvatskim tvrtkama. Ekspert je Svjetske banke za područje upravljanja promjenama. Prošle godine objavio je knjigu „U potrazi za skladom u svijetu punom nesklada – liderski priručnik za sanjare i vođe promjena“. Kao što knjiga ističe, njegovi pokušaji, pogreške i uspjesi bili su ponekad bolni, ali uvijek dragocjeni, iskustva katkad opterećujuća, a uglavnom obogaćujuća, gorka i slatka, no iznad svega prosvjećujuća. Opisuje kako svatko od nas može razviti unutarnji sklad te izgraditi i razvijati skladne timova i organizacije. Prof. Srića pronalazi izvor današnjem globalnom kaosu u nedostatku vodstva u politici i poslovnom svijetu.

Good Work – Dobar Posao

Osnovni cilj medijsko-edukacijskog projekta o etičnom vodstvu Good Work – Dobar Posao je podizanje svijesnosti o značaju života u vrlini svakog pojedinca i organizacije odnosno promoviranje ideje uključivanja duhovnih, etičkih i ekoloških principa (DEEP) u životu i poslovanju.

Rastom morala raste i dobit odnosno uspješnost, jer upravo vrijednosti stvaraju vrijednosti, to je princip koji vodi projekt.

Ideja o projektu nastala je kao rezultat krize morala i vodstva, te nedostatnosti edukacije i medijske prisutnosti o navedenoj temi s ciljem da vrline i vrijednosti koje nas čine Čovjekom postanu opće društvena smjernica.

Ovaj projekt kroz konferencije i edukacije u suradnji s medijima ima slijedeće ciljeve: – postaviti vrline kao strateške smjernice vodstva svakog pojedinca i organizacije – jačati poduzetnički duh i samosvijesnost – dijeliti znanja i iskustva iz područja upravljanja potencijalom rasta pojedinaca i organizacija – inspirirati, podržavati i buditi pozitivne aktivnosti koje nas vode ka zdravlju i blagostanju

 

Ulaznice su dostupne putem sustava www.entrio.hr i na svim prodajnim mjestima Eventima te putem njihovog sustava. Za sve informacije vezano za projekt i konferenciju možete se obratiti na ljiljana@cilj.net ili na tel 0993883663.

ENTRIO

Podijeli objavu
Prethodni članakIz medija o medijima – ožujak 2015
Sljedeći članakAnkica Mamić o odnosu novinara i stručnjaka za odnose s javnošću
Ljiljana Ciglar, dipl. inf., univ.spec.oec. (Duhovnost i vodstvo/upravljanje) Završila je PDS studij, smjer Vodstva, na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Surađivala je s međunarodnom konzultantskom tvrtkom CIFESAL – MADRID kao konzultant za marketing i organizaciju na EU projektu SMEPASS podržanom od hrvatske Vlade. Izrađuje marketinške strategije te planove komercijalizacije novih proizvoda i usluga po principima "zdravog" rasta i održivosti. Područja uže specijalizacije i djelovanja su joj marketinške komunikacije, vodstvo, duhovna inteligencija (SQ), etika i ekologija u poslovanju te područje vrlina i kreativnosti u vodstvu. Više na http://www.cilj.net/omeni.pdf