Prva akcija Bernaysove grupe studenata „Komuniciraj humanitarno“ održat će se u suradnji sa Zakladom Ana Rukavina, 5. studenog 2014., od 16 do 18 sati u Ratkajevom prolazu 8.

Studenti Edward BernaysVisoke škole za komunikacijski menadžment u sklopu svoje studentske organizacije Komuniciraj humanitarno kreću s humanitarnim akcijama. Iako su započeli radom tek u ožujku ove godine, iza sebe imaju uspješno odrađene dvije humanitarne akcije.

Prva akcija u ovoj akademskoj godini je upis u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, u suradnji sa Zakladom Ana Rukavina. Upis u Registar održat će se 5.studenog 2014. u prostorijama Bernaysa, Ratkajev prolaz 8, u razdoblju od 16 do 18 sati. Upisati se mogu svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti i svojim upisom doprinijeti u spašavanju života oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.

komuniciraj humanitarno

Osim spomenute akcije, tim Komuniciraj humanitarno pomaže i oko PR-a na realizaciji humanitarne akcije “Uljepšajmo njihov svijet“, a koja se organizira kako bi se pomoglo štićenicima Specijalne bolnice u Gornjoj Bistri. Akciju organiziraju Rotary klub Zagreb Gradec, Adria Media sa svojim magazinom Story i Severina, a ključni događaj je Severinin koncert u Lisinskom, 25.11.2014.

Godišnji plan, na kojem su studenti radili tijekom ljetnih praznika, donosi i brojne druge humanitarne akcije i suradnje. Neke od njih su posjeti domovima za starije i nemoćne osobe kojima je cilj podizanje kvalitete života starijih osoba, odnosno posjeti domovima u kojem žive djeca s neodgovarajućom roditeljskom skrbi. Osim navedenih jednodnevnih druženja, u planu su i akcije koje bi se provodile tijekom cijele godine, primjerice, savjetovanja za mlade. Tu je prvenstveno naglasak na mlade koji kreću “korak u život”, bez odgovarajuće roditeljske skrbi ili iz obitelji slabijeg imovinskog stanja.

Tim Komuniciraj humanitarno čini 13 studenata, članova volontera koji su otvoreni za sve suradnje i pod motom “Pokušaj i ti komunicirati humanitarno” pozivaju sve da se priključe nadolazećim akcijama.

Cilj ovih humanitarnih akcija je potaknuti studente, profesore, ali i sve ostale da razmišljaju i komuniciraju humanitarno jer je ponekad samo to dovoljno za sreću onih kojima je to najpotrebnije. Sudjelujući u akcijama, članovi imaju prilike usavršiti PR alate, community management, javne nastupe te steći ostala korisna iskustva.

Sve o prošlim i planiranim aktivnostima možete pratiti na Facebook stranici studentske organizacije Komuniciraj humanitarno:

 

komuniciraj humanitarno