Današnje okruženje koje se rapidno mijenja traži više od formalnog obrazovanja. Snalaženje u svakodnevnom poslu zahtijeva širinu znanja i interesa, poznavanje stranih jezika i aktivno korištenje računalnih aplikacija.

U prilog važnosti dodatnog odnosno cjeloživotnog učenja idu i rezultati istraživanja EduCentar portala – većina poslodavaca (71%) priznaje da na odluku o (ne)zapošljavanju utječe i neformalno obrazovanje kandidata. 

Rezultati istraživanja pokazuju da su poslodavcima prvenstveno bitne prezentacijske i komunikacijske vještine, a zatim vještina vođenja projekata i osobni razvoj, dok su na trećem mjestu usavršavanja iz područja menadžmenta. Najmanje potrebnim poslodavci su ocijenili edukacije iz područja turizma i ugostiteljstva.

Sada kada ste upoznati s važnošću dodatne edukacije, preostaje vam napraviti analizu dosadašnjeg poslovnog puta odnosno odrediti koje su vam kvalifikacije potrebne za dostizanje željenog cilja.

Prilikom upisivanja tečaja u svrhu dodatne edukacije zapitajte se:

  • • Trebate li nove vještine ili je bolje osvježiti i doraditi postojeće?
  • • Kakva je budućnost vašeg zanimanja – na kojim vještinama će biti naglasak za dvije ili tri godine?
  • • Kako se dodatna edukacija uklapa u vaše privatne planove – želite li posjetiti određenu stranu zemlju ili namjeravate otvoriti vlastiti obrt?

Ujedno, imajte na umu da edukacije ne mora biti skupa. Tijekom cijele godine na EduCentar portalu bude aktivno niz nagradnih natječaja uz pomoć kojih možete posve besplatno pohađati željeni tečaj. Ako vam sreća nije naklonjena te ne osvojite nagradu, na portalu postoji i posebna ponuda tečajeva s popustom.

moj posao