ZADAR

Književna udruga Ludens organizira radionicu pisanja kazališne kritike.


Cilj radionice je upućivanje i osposobljavanje polaznika za kritički prikaz/analizu predstave te širenje znanja o različitim vrstama kazališne izvedbe. Svi zainteresirani su dobrodošli (nije ograničeno samo na studente), a prijave traju do 19. 10. 2015.

 

POZIV / Radionica kazališne kritike

Književna udruga Ludens organizira radionicu pisanja kazališne kritike. Cilj radionice je upućivanje i osposobljavanje polaznika za kritički prikaz/analizu predstave te širenje (produbljivanje) znanja o različitim vrstama kazališne izvedbe. Polaznici će prvenstveno raditi na pisanju i usavršavanju vlastitih tekstova. Radionica će se odvijati jednom ili dva puta tjedno u listopadu i studenom u prostorijama Sveučilišta (stari kampus). Voditeljica/moderatorica radionice je dr. sc. Ana Gospić Županović. 
Natječaj je otvoren za sve zainteresirane koji se žele okušati u pisanju kritike ili artikulaciji kritičkog iskaza. Jedino što vam treba je: sklonost prema kritičkoj analizi i ljubav prema kazalištu kao izvedbenoj umjetnosti. Za prijavu na radionicu potrebno je poslati 1 do 2 teksta kritike (pokušaja kritike) ili samo kratko motivacijsko pismo s kontakt-podacima (max duljina teksta je 2 kartice) na osnovu čega će se ovisno o broju zainteresiranih vršiti selekcija. Prijave su otvorene do ponedjeljka 19. listopada 2015. Za prijavu, dodatne informacije ili upite javiti se na adresu elektroničke pošte udruga.ludens@outlook.com ili ana.gospic@gmail.com.Požurite jer broj mjesta je ograničen!

 

Književna udruga Ludens organizira radionicu pisanja kazališne kritike.Cilj radionice je upućivanje i osposobljavanje…

Posted by Književna udruga Ludens on 13. listopad 2015