Katarina Leko, stručnjakinja za odnose s javnošću i edukatorica s više od 20 godina iskustva u medijima i odnosima s javnošću, najnovije je pojačanje na Bernaysu. Sigurni smo kako će donijeti svježinu i stručnost, obogatiti Bernaysov tim, a studentima omogućiti da praktično iskustvo stječu doslovno u Bernaysovim prostorijama! Prošla je put od savjetnice u agenciji Spona komunikacije do direktorice i partnerice u agenciji Manjgura, gdje je na rukovoditeljskim i savjetničkim pozicijama vodila komunikacijsko i poslovno savjetovanje klijenata te upravljala timovima, prodajom i poslovanjem agencije.

Katarina dolazi na poziciju voditeljice Bernays Consultinga, centra za integrirano tržišno komuniciranje koji djeluje u okviru Veleučilišta Bernays. Na Bernays, s kojim je dosad surađivala kroz gostujuća predavanja, ju je, kaže, dovela želja za objedinjavanjem područja u kojima je posljednjih godina posebno aktivna i istinski motivirana.

„U savjetničkom radu s klijentima iz privatnog i javnog, profitnog i neprofitnog sektora, posebno kroz njihove organizacijske izazove koji se ogledaju u poslovnim rezultatima i reputaciji, na vidjelo izlaze nezadovoljene potrebe za znanjem i vještinama. Uz kompetencije unutar pojedinih struka, tu je i edukacija koja nadilazi klasične podjele među profesijama, a neophodna je ako težimo produktivnosti rada i gospodarstva, uz istinsku dobrobit ljudi – i zaposlenika i rukovoditelja. Za takvo, održivo stvaranje dodane vrijednosti, i studentima i stasalim profesionalcima treba osiguravati pristup potrebnim znanjima, i to u realnosti trenutka. U uvjetima rada u digitalnom društvu, i pojedincima i organizacijama je za konkurentnost i životno zadovoljstvo, važno biti što cjelovitiji. Sektor obrazovanja treba prepoznavati deficite i osiguravati prijenos potrebnih znanja, od pedagoškog i školskog sustava do visokog i cjeloživotnog obrazovanja. Bernays je tu liderski proaktivan i inovativan, ima fleksibilnost i brzinu privatne organizacije, ali djeluje po respektabilnom standardu Veleučilišta. Upravo iz prepoznate potrebe struke i tržišta za cjelovitim mladim stručnjacima, prije 10 godina je nastao Bernays. Izvrsnost se kroz obrazovanje može graditi samo uz dobru strukturu znanstvenog i praktičarskog pristupa, i uz istinski posvećen predavački i mentorski rad sa studentima”, poručuje Katarina.

Katarina je diplomirala novinarstvo, u struci se zadržala pet godina, a nakon još 14 agencijskih godina i više od 70 klijenata iz različitih sektora te desetaka kampanja, kroz samostalni rad fokusirala se na osmišljavanje i provedbu edukacijskih i mentorskih programa za jačanje kompetencija različitih organizacija. Redovna je predavačica i mentorica u programima edukacije profitnih i neprofitnih organizacija, članica Suda časti Hrvatske udruge za odnose s javnošću i Upravnog odbora Zaklade Žuta točka za izgradnju filantropske i fundraising kulture u Hrvatskoj.

Sigurni smo kako će Katarina svojom stručnošću i iskustvom dati dodanu vrijednost Bernaysovom timu. Katarina, dobrodošla na Bernays!