KRATAK OPIS

Vjerojatno nijedna tema, osim onih biblijskih, nije predmet tolikog interesa kao govor tijela. Obuhvatna publicistika, mnogobrojna istraživanja te raznorodni programi obrazovanja samo su dio tretmana ovog svakodnevnog i neiscrpnog područja.

Stoljećima se govor tijela promatra s raznih stajališta; antropoloških, kulturoloških, socioloških, psiholoških… Nažalost, nije se daleko odmaklo u vladanju ovom važnom sastavnicom društvenog komuniciranja jer “znanje je u nama, vještina je izvan nas – znanje bez vještine ne znači ništa”.
Bez obzira na velik interes, bez obzira koliko je o govoru tijela rečeno i napisano, ipak smo svakodnevno svjedoci govora tijela koji je nerazumljiv, tajanstven i često kontradiktoran. Nije samo riječ o poslovnim procesima ili prodajnoj aktivnosti, već i o našoj svakodnevici u kojoj govor tijela, bili toga svjesni ili ne, utječe na to kako nas drugi doživljavaju. Možemo reći kako je neverbalna komunikacija, kao sastavnica društvenog i tržišnog komuniciranja, neizostavan skup poruka koje odašiljemo svagda i svakome te u mnogočemu određuje našu osobnost i reputaciju. Najčešće nismo svjesni poruka koje odašiljemo, a vrlo rijetko analiziramo i razumijemo poruke drugih. Ponekad je začuđujuće kako važne i poznate osobe tijekom svojih nastupa imaju neverbalni govor izvan kontrole te često odašilju upravo onakve poruke koje kod primatelja i javnosti stvaraju negativne ili u najmanju ruku dvojbene reakcije. Stoga, kako bismo u konačnici razumjeli i bolje komunicirali s drugim ljudima i ukupnom javnošću, postoji potreba da se na jednostavan i ilustrativan način osvijetli skup najznačajnijih poruka tijela. Autor u ovoj knjizi čini upravo to.

KUPI KNJIGU NA LINKU

Podijeli objavu
Prethodni članakGdje i kako vježbati asertivnost?
Sljedeći članakŽene potrošači – četiri ženska koda i marketinška komunikacija
Kamilo Antolović, teoretičar i praktičar, završio je Ekonomski fakultet te više desetaka specijalističkih tečajeva, kongresa i seminara u Hrvatskoj i inozemstvu. Preko 25 godina radio je na različitim marketinškim i menadžerskim poslovima u Hrvatskoj i regiji. Voditelj je i kreativni direktor agencije K&K PROMOTION te od 2002. predsjednik Direktorija OmnisGroup. Viši je predavač predmeta "Upravljanje agencijama" na Visokoj školi Agora u Zagrebu, zatim gost predavač na Fakultetu političkih znanosti i Filozofskom fakultetu u Zagrebu te predavač na više od 200 seminara za gotovo sve vodeće hrvatske tvrtke. Predavač je na FESTO i na programima HOZ-a (Hrvatski oglasni zbor). Donedavni je predsjednik HURA-e i predsjednik Organizacijskog odbora PRIME-a, a sada član Suda časti HURA. Dobitnik je više priznanja na festivalima Društva hrvatskih propagandista. Odnedavno je imenovan prvim stalnim sudskim vještakom za oglašavanje i tržišne komunikacije u Republici Hrvatskoj te članom žirija Superbrands Hrvatska. Dobitnik je više priznanja na festivalima Društva hrvatskih propagandista, a na konferenciji "Moć uvjeravanja" 2010. proglašen je najboljim govornikom Konferencije.