Photo:Danijel Berkovic/PIXSELL

Hrvatsku modnu scenu obilježila su mnoga imena i kreacije, no u zadnje se vrijeme ističe jedno ime – Aleksandra Dojčinović. Aleksandra je pokrenula modnu marku Lei Lou 2007. godine, no mediji u to vrijeme nisu bili zainteresirani za ovu zvijezdu  hrvatske modne scene u nastajanju.

Ni ono što je objavljeno nije baš bilo pozitivno, pa je tako stigla i kritika jednog dalmatinskog portala kako joj manjka inspiracije. To je, međutim, nije pokolebalo već je nastavila raditi ono što najbolje zna – dizajnirati. „Izgradnja mog imena i brenda tekla je korak po korak. Dosta segmenata smo isplanirali tako da nas ništa nije iznenadilo“, kaže nam Dojčinović prisjećajući se početaka Lei Loua.

Njene su kreacije ubrzo ipak zapažene na mnogim revijama i to uglavnom po haljinama koje se nose na više načina. Razvoju imena pomogle su i mnoge hrvatske zvijezde i osobe iz javnog života, među kojima su Lejla Filipović, Judita Franković, Kristina Krepela, Mara Bratoš, Nevena Rendeli, Renata Sopek, Ana i Joško Čagalj, Severina i drugi.

No u posljednje je vrijeme ova mlada modna dizajnerica postala sveprisutna u javnosti, ne plaćenim oglasima, već isključivo radom i to na različitim projektima.

Ženski rokovnikPoznata je i po tome što je u listopadu 2012. godine dizajnirala limitirani dizajnerski Ženski rokovnik. Vijest je odjeknula s obzirom na to da je Ženski rokovnik tada slavio pet godina postojanja, a Aleksandra je malo po malo nalazila svoje mjesto u medijima. Slijedila je suradnja s markom Dr. Martens. Alex je dizajnirala prve „marte“ s hrvatskim potpisom – tri para Dr. Martens čizmica, kojima je dodala svoje detalje, poslala su je u sam vrh hrvatske modne scene. Tad su je mediji počeli nazivati jednom od najboljih hrvatskih modnih dizajnerica, no ona ne skriva da nije sve prepustila slučaju, već je uza se imala i tim stručnjaka za odnose s javnošću. „Naravno da sam imala profesionalce uz sebe, no na kraju ako nisi kvalitetna osoba, nema tog PR-a koji ti može pomoći“, kaže Dojčinović, čiji se butik nalazi u samom centru Zagreba, u Frankopanskoj ulici.

Za razliku od većine prodajnih prostora naših kreatora, njezin luksuzni butik nalazi se u prizemlju zgrade, krasi ga veliki izlog, a unutrašnji prostor je prostran i ugodan.

Sam izlog, a onda i ostatak prodavaonice, odličan je promotivni alat Lei Loua jer očituju upravo ono po čemu je marka poznata – jednostavnih je linija, decentno uređen, elegantan i zavodljiv.

Aleksandra je otvorila i Perwoll Fashion.hr na kojem je pokazala da je izašla iz svoje sigurne zone (nakon jednosezonske pauze) i oduševila sve prisutne. Uslijedilo je mnogo članaka na temu nove kolekcije, a mnoge su pohvale došle i od blogerica. Tu su opet slavne osobe imale svoj udio noseći s oduševljenjem tu kolekciju. Sudjelovala je i u zelenim akcijama Antene Zagreb i Storyjevoj green akciji, no tu ne staje. „Za ovu godinu je poslovni plan gotov. Poprilično je ambiciozan, a većina noviteta se tiče promjena unutar same firme. Planiramo učvrstiti temelje te na taj način poboljšati daljnji rad“, kaže Dojčinović za PRglas. S obzirom na to što je sve do sad postigla, ne treba sumnjati da će taj ambiciozni poslovni plan i ostvariti, a sve nas iznenaditi novim kolekcijama i projektima.

Službena Facebook stranica