Malo koji internaut neće prepoznati riječi iz naslovne slike, ali će s druge strane malo tko znati njihovo izvorište. U pitanju je tek jedan od nekoliko propagandnih postera koji su trebale vidjeti mase ljudi kada je postalo jasno da je rat neizbježan 1939. Danas su varijacije ovih riječi pronašle put do šalica, postera, a naravno i postale svojevrstan mem.

Najveća zanimljivost u cijeloj priči je to da poster s navedenim riječima nikad nije bio korišten za vrijeme rata, a kako navode povjesničari – malo tko ih je uopće i vidio. To je trajalo sve do 2000. godine, kada ga je potpuno slučajno vlasnik antikvarijata Barter Books pronašao među starim knjigama koje je kupio u kutiji na aukciji. Poster je tada postavio iza blagajne, a mnogi su ga posjetitelji i kupci tražili kopiju. U jednom trenutku je dobio i dozvolu vlade za modernizaciju bez potrebe za zaštitnim znakom, a s brzorastućom popularnosti su slijedile i varijacije na temu, koje su pak poster dovele do kultnog statusa.

One posebno zaintersirane za ovu temu valja uputiti na doktorski rad “The Planning, Design and Reception of British Home Front Propaganda Posters of the Second World War”, u potpunosti dostupan online pod Creative Commons licencom.