Iako se svijet marketinga koji prikazuje popularna serija ‘Mad Men’ uvelike promijenio, neke stvari su ostale iste. Raditi u marketingu je svakako izazovno, kreativno i dinamično. Istovremeno konkurencija je jaka, trendovi se rapidno mijenjaju, a uz vještine i radno iskustvo presudan jei online imidž.

Poslodavci u prosjeku očekuju 2 godine i 8 mjeseci radnog iskustva

U prva četiri mjeseca ove godine objavljeno je više od 200 oglasa za rad u marketingu i odnosima s javnošću. Najviše oglasa odnosilo se na poziciju asistenta u marketingu, zatim za djelatnika u marketingu, promotora i specijalista marketinga.

Očekivano, u najvećem broju oglasa (59%) tražila se visoka stručna sprema, dok se u 37% oglasa tražila viša stručna sprema . Tražitelji posla sa srednjom stručnom spremom na izbor su imali 28% objavljenih oglasa, a u 21% oglasa stručna sprema nije bila navedena kao uvjet.

Za rad u PR i marketingu svakako je bitno poznavanje stranih jezika, i to prvenstvenog engleskog jezika (75% oglasa). Isto tako očekuje se i izražena informatička pismenost (64% oglasa). Ukoliko imate veliku želju za radom u marketingu i PR-u, no nedostaje vam određeno znanje, potražite edukaciju po mjeri na EduCentar.net portalu.

Radno iskustvo kao uvjet naveden je nešto manje od polovice oglasa (47%), i to u prosjeku 2 godine i 8 mjeseci.

Kada je u pitanju radni odnos, u većini oglasa je poslodavca tražio zaposlenike na neodređeno (59%).

Otvoreni natječaji:

Ako vas navedene činjenice ne ‘plaše’ i spremni ste na izazove, prijavite se na neke od aktualnih natječaja na MojPosao.net portalu.