Kada objaviti priopćenje za medije?

Foto:Francika Prgomet/PRglas

Pravi podatci učinkovitosti kampanje!

Prema studiji slučaja, koju je nedavno objavio PRdaily najučinkovitija priopćenja za medije dobro su vremenski tempirana.

Priopćenja za medije i dalje predstavljaju jedan od najčešće korištenih alata svakog PR stručnjaka. Konačan uspjeh odnosno neuspjeh priopćenja ovisi o brojnim čimbenicima koji su doista raznoliki – od doba dana preko dana u tjednu do (ne)učinkovite mail liste. Imajući to na umu, provedena je studija slučaja pod nazivom ‘Što možemo naučiti iz 50 000 priopćenja za javnost?’ Dobiveni podatci su prikazani grafički.

Vječna je dilema kada objaviti priopćenje za medije, a da ono poluči najveći uspjeh – odnosno da ga vidi većina naših interesno utjecajnih skupina.

c1

Također, svakog PR stručnjaka zanima koliko je osoba pročitalo njegov e-mail te je li elektronska pošta imala učinka? Stoga Vam donosimo statističke podatke o odnosu broja poslanih mailova na broj pročitanih mailova.

Ukoliko mislite da je važno poslati informaciju što većem broju interesno utjecajnih skupina – griješite! Puno je učinkovitije obratiti se manjem broju, ali da to budu osobe koje su zaista zainteresirane za naše djelovanje. Što potvrđuju i sljedeći podatci.
c3

Ukoliko još uvijek smatrate da nije važno prilagoditi poruku svakom pojedinom primatelju, obratite pažnju na sljedeću tablicu te se uvjerite u suprotno!

c4

 

Slažete li se s ovim podatcima te koji su Vaši savjeti za uspješnu izgradnju odnosa s novinarima?