TV

 • Nakon Nove TV i RTL je ukinuo snimanje programa ‘na zahtjev’ – RTL je kabelske i OPTV operatere izvijestio da zabranjuje snimanje svojih programa, jer pri naknadnom gledanju korisnici preskoče reklame, od kojih televizije žive
 • Odlukom Glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana ove će se godine ukinuti 11 HRT-ovih dopisništava. Da će se gasiti ona u Mostaru i Sarajevu već se zna, novost je gašenje onih u Karlovcu, Koprivnici, Novoj Gradišci, Sisku, Virovitici, Metkoviću, Požegi, Slavonskom Brodu i Županji. Gasit će se etapno počevši od 1. svibnja kada su na redu Karlovac, Gospić i Požega, da bi proces završio 1. kolovoza.

GLEDANOST

 kockice

 

 

 • Nova TV pobjednica je novogodišnje noći. Njihov program odabrao je svaki treći gledatelj od onih koji su 2014. dočekali uz televizijske ekrane.

TOP 5 gledanosti

1. Dnevnik, informativna emisija, Nova TV, 17, 6%
2. Plodovi zemlje, emisija o poljoprivredi, HTV, 13, 9%
3. Dila, turska dramska serija, Nova TV, 12, 9%
4. Lud, zbunjen, normalan, humoristična serija, Nova TV, 12, 7%
5. Nedjeljom u 2, informativna emisija, HTV, 12, 6%

 • Prema mjerenju nezavisne agencije Nielsen Audience Measurement, i 2013. završila je u znaku Nove TV. Već nekoliko godina zaredom ta je komercijalna televizija najgledanija nacionalna postaja u Hrvatskoj, što sada ponovno potvrđuju i godišnji rezultati, prikupljeni metodom peoplemetera.

 

NAJAVE

internet

 • Nova TV najavljuje novu sezonu Masterchefa – Masterchef Celebrity, u kojem će kulinarsko umijeće pokazati 16 slavnih
 • Novi regionalni TV kanal kreće na proljeće – N1 TELEVIZIJA. Program će se emitirati iz Zagreba, Beograda i Sarajeva, a gotovo 70 posto sadržaja činit će prevedena produkcija CNN-a. Direktor novog regionalnog informativnog kanala je Dubravko Merlić
 • Razvojni tim Kanal TV-a predvođen Kristijanom Lemcem otvara novi marketinški program – TV kanal za akcijske ponude trgovačkih kuća. Katalog TV emitirat će se za početak na MAXtv platformi. Istovremeno, s početkom emitiranja kanala Katalog TV kreće i web stranica na adresi www.katalog.tv na kojoj će također biti objavljivani svi akcijski letci kao i drugi sadržaji zanimljivi potrošačima.
 • Udruga ‘U ime obitelji’ najavila je osnivanje news portala

 

PORTALI

mediji

 • Styrijina digitalna ekspanzija – akvizicija udjela u tri web servisa – ulaskom u 2014. austrijska Styria novim akvizicijama nastavlja širenje poslovanja i utjecaja u Hrvatskoj. Interes digitalnog tima pobudili su web servisi jelovnik.hr, popustolovac.hr i mojkvart.hr s kojima su sklopljeni ugovori o kupnji, odnosno preuzimanju udjela
 • U Zagrebu je 30. siječnja organiziran »BUG Future ShowBFS 2014«, koji je kao prvi hitech i neformalni poslovni skup u Hrvatskoj okupio velik broj gostiju, većinom iz domaće ICT zajednice te im predstavio najnovije tehnološke trendove i mogućnosti. BFS 2014 oborio je hrvatske rekorde na Twitteru: hashtag #bfs2014 pojavio se na timelineovima tviteraša više od milijun puta!
 • Net.hr i web izdavač Europa Digital sklopili su dogovor o poslovnoj suradnji. Europa Digital postaje Net.hr-ova agencija za prodaju oglasnog prostora, a Net.hr, u vlasništvu tvrtke Adriatic Media, ulazi u partnersku mrežu Europa Digitala.

KADROVI

 • Mirjana Rakić izabrana je na čelo Vijeća za elektroničke medije umjesto dosadašnjeg predsjednika Zdenka Ljevaka
  Pripremile: Ana Šlat i Ines Kovačić

 

Vezani članci:

Press ClippingPRESS CLIPPING