Iva Sekulić i Marinko Josipović iz tvrtke Covideo jedni su od predavača na prvoj konferenciji PRpitch. U razgovoru s nama otkrili su što očekuju od konferencije, a osvrnuli su se i na sve veću pojavu video sadržaja.

Što su za vas odnosi sa javnošću?

http://www.covideo.com/v/1JIdrrIS9s

Način na koji tvrtka maksimalno može iskoristiti kreativnost u stvaranju poruka s medijima te tako privući publiku i kupce. Odnosi s javnošću upravljaju komunikacijom organizacije s javnosti i od velike je važnosti artikulirati poruku na pravi način. Smatramo da su za to potrebne brojne vještine pa je tako poželjno da dobar PR stručnjak posjeduje visoku razinu pismenosti i široke opće kulture, da bude elokventan, kreativan, uvijek spreman učiti, rasti i prilagođavati se novim trendovima, snalažljiv i samouvjeren. Budući da se ne istupa uvijek s pozitivnim priopćenjima, mora biti spreman snaći se u svakoj situaciji, ostati smiren, ne nasjedati na provokacije i znati odgovoriti na svako postavljeno pitanje. Stoga smatramo da to ni u kojem slučaju nije lak posao i zato ga izuzetno cijenimo.

Na koji način odnosi s javnošću mogu pomoći malim i srednjim poduzetnicima?

Odnosi s javnosču mogu u potpunosti diferencirati male i srednje poduzetnke od konkurencije i pomoći im u razvijanju mreže koja im omogućuje daljnju promociju i omogućuje im put do uspjeha.

U javnosti prevladava mišljenje da su odnosi s javnošću skupa i nedostupna usluga za male i srednje poduzetnike. Smatrate li da je to istina?

Ne smatramo da je navedena konstatacija točna jer svaka tvrtka bez obzira na veličinu mora raditi na svom imidžu i društvenoj uključenosti, prezentirati sebe i svoje usluge ili proizvode javnosti.

Mogu li odnosi s javnošću mogu pomoći tvrtkama kako bi postali konkurentniji na tržištu?

Svakako mislimo da pomažu jer je konkurencija neumoljiva i vješt PR stručnjak može bitno utjecati da se tvrtka za koju radi približi javnosti i istakne među konkurencijom. Pogotovo danas u vrijeme bujanja društvenih mreža i stalnog razvoja digitalnih tehnologija.

Da li po vama video postaje sve važniji kanal komunikacije?

http://www.covideo.com/v/BT0w9WsJfP

U svijetu u kojem je sve digitalno i interaktivno trendovi se mijenjaju i javljaju svakodnevno.

Smatramo da je video neophodan način komunikacije, pogotovno način personalizacije sadržaja videa koji omogućuje da proizvodi pronađu izravan put do svoje ciljane skupine.

Možete li ukratko objasniti što je Covideo?

http://www.covideo.com/v/peIIH3ZL8Q

Covideo je video aplikacija koja omogućuje jednostavno snimanje i slanje peronaliziranih videa.

Na taj se način ističete među konkurencijom, jačate vezu s klijentima i osnažujete Vaš brand.

Što bi poručili sudionicima PRpitcha, što mogu očekivati od konferencije?

http://www.covideo.com/v/Oo0xTJTrO3

Sigurni smo da ce sudionici PRpitcha imati priliku čuti zanimljiva davanja stručnjaka s bogatim iskustvom, dobiti nove ideje za svoje poslovanje i steći pravi dojam gdje se točno nalaze u vremenu kada digitalna tehnologija i digitalni marketing rastu i mijenjaju se iz dana u dan.

Podijeli objavu
Prethodni članakVladimir Preselj: Bez kvalitetne komunikacije, usluge i proizvodi neće ostvariti puni tržišni potencijal
Sljedeći članakPR/Mediji clipping – pregled tjednih događanja 5. 5. 2017.
Luka Šipić
Luka Šipić je stručni prvostupnik odnosa s javnošću i vlasnik agencije Vrh komunikacije, a svoj put u komunikacijskoj industriji započeo je 2015. godine. Prvo kao novinar i dopisnik, a zatim je preko pozicije Community Managera za Booze&Blues i stručne prakse u agenciji Media Val stigao do pozicije Account Managera u PlayAD-u. Vodio je projekt i kampanju "PAN - U roku odmah", a aktivno je radio i na projektu "Coca - Cola Shake&Take". Nakon što je završio preddiplomski studij Odnosa s javnošću i studij medija na veleučilištu VERN', šest mjeseci je radio kao asistent u odnosima s javnostima u Komunikacijskom Boutiqueu Sonje Hodak i u agenciji Kursor komunikacije, a 2019. je otvorio svoju agenciju Vrh komunikacije. Održao je nekoliko gostujućih predavanja na Veleučilištu VERN' i na Ekonomskom fakultetu u Splitu, a održao je i edukaciju u Plavom Uredu. Luka je zaljubljenik u sport, posebno u nogomet, a rad na području sportskog PR-a ga posebno veseli. Stručnjak je za osobni brending i rebranding klijenata, a sa svojim timom razvija i kreira originalna komunikacijska rješenja, prilagođena svakom klijentu.