Nakon što je 27. lipnja predstavljeno online izdanje Hrvatskog pravopisa, danas je službeno predstavljena i njegova tiskana inačica.

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje službeno je u muzeju Mimara predstavio tiskanu inačicu Hrvatskog pravopisa na kojem je radilo 14 autora. Budući da je u proteklih dva desetljeća svjetlo dana ugledalo 25 različitih izdanja pravopisa, stvorene su svojevrsne nedoumice u jeziku. Potaknut željom da se napokon okonča zbrka u jeziku, Bernaysov predavač i ravnatelj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje dr. sc. Željko Jozić okupio je stručni tim od 13 filologa s kojima je radio na stvaranju jedinstvenog pravopisa.

Nakon što je Znanstveno vijeće Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje na izvanrednoj sjednici 4. lipnja usvojilo pravopisna pravila, elektroničko izdanje Hrvatskog pravopisa predstavljeno je 27. lipnja te je izazvalo veliku pozornost medija i akademske javnosti. To dokazuje i tvrdnja prema kojoj je na Interliberu Hrvatski pravopis bio jedna od najtraženijih knjiga, a dodatni primjerak tražio se i na sajmu knjiga u Puli.

Osim autora Hrvatskog pravopisa i stručnih recenzenata, predstavljanju su prisustvovali i ministar znanosti, obrazovanja i sporta doc. dr. sc. Željko Jovanović, ukrajinski veleposlanik Oleksandr Levchenko te ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović.

Ukoliko još uvijek niste nabavili svoj primjerak pravopisa, neka od pravila možete provjeriti u elektronskom izdanju Hrvatskog pravopisa na službenoj stranici www.pravopis.hr.

Podijeli objavu
Prethodni članakTBWA Zagreb: Uspjeh predloženog rješenja otvara vrata za novi posao
Sljedeći članakTjedno izvješće medijskih objava – 16.12.2013
Edward Bernays prva Visoka škola za komunikacijski menadžment privatna je visokoobrazovna institucija koja prva u Hrvatskoj i regiji izvodi cjelovito specijalizirano obrazovanje na području komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću. U trenutku kada na tržištima regije nedostaje kvalitetno educiranih stručnjaka za odnose s javnošću, a brojna istraživanja ovu struku svrstavaju na vrh lista poželjnih zanimanja, Bernays prvi u regiji potpuno integrira komunikacijske studije i do zadnjeg detalja prilagođava ih stvarnim potrebama tržišta odnosa s javnošću. Na ovaj način studentima iz Hrvatske, ali i cijele regije, dostupno je obrazovanje koje zadovoljava najviše obrazovne i stručne standarde te studentima osigurava europsku diplomu koja je garancija obrazovanja prema vrhunskom programu za komunikacijski menadžment.