Ines Rudelić, diplomirani politolog iz Zagreba, primjer je osobe koja se uspjela izboriti i pretvoriti status nezaposlene osobe u status zaposlene osobe. Dapače, ta borba prerasla je u nešto više – rezultirala je time da Ines danas održava stručne radionice i tečajeve na kojima pomaže drugima u otkrivanju poduzetničke note u njima samima. Kako prenosi Večernji list:

“Nakon 28 godina staža morala se prijaviti na Zavod za zapošljavanje. Isprva je doživjela veliki šok. No sinula joj je ideja da prvi put u životu može sama voditi svoj posao. Krenula je u poduzetničke vode. Ines Rudelić otvorila je obrt za promidžbu i savjetovanje, Hrvatsku udrugu za edukaciju i samozapošljavanje – Libera te je osmislila i radionicu za samozapošljavanje pod nazivom ‘Mi kreiramo svoj posao’.”

izvor: Večernji List

Kako to i priliči na PRglasu, donosimo jednu pozitivnu priču o tome kako je uz pomoć PR-a novi poduzetnik uspio proširiti glas o svojem poslovanju.

Koristeći lokalne radije i novine, Ines Rudelić uspješno je plasirala obavijest o održavanju svoje radionice. Dapače, prva radionica već je popunjena, a prijave za drugu već su u tijeku. Riječ je o edukacijskoj radionici “Mi kreiramo svoj posao – od ideje do samozapošljavanja“, koja se održava od 03. do 07. veljače 2014. u trajanju od 10:00 do 12:00 sati, u prostorijama Centra za kulturu Trešnjevka (vidi kartu). Zainteresirani se mogu prijaviti i saznati više informacija na web-stranicama centra: www.cekate.hr ili na leutar@cekate.hr

Obavijest o edukacijskoj radionici prenio je Večernji list, Antena Zagreb i ostali, što je bilo dovoljno da se sva mjesta na prvoj edukacijskoj radionici popune. Zato, dragi mladi poduzetnici, ako ovo čitate, razmislite je li i za vas  sada pravi trenutak da se putem radija ili novina prezentirate i predstavite javnosti svoju ponudu!

Za one koji tek razmišljaju o poduzetničkim vodama, donosimo vam mali pregled što možete naučiti kod gospođe Ines.

Sve koji žele promijeniti svoj status i postati zaposleni pozivamo na edukacijsku radionicu. Cilj radionice je da svaki polaznik po završenom mentoriranju bude osposobljen sam kreirati svoj posao, napisati poslovni plan, odabrati vrstu društva koju će otvoriti. U prvom dijelu radionice težište je na psihološkoj pripremi jednog poduzetničkog preustroja te u prezentiranju vlastitih ideja. Nakon toga učimo kako izraditi poslovni plan te što je sve potrebno za osnivanje obrta, firme, udruge ili zadruge. U drugom dijelu radionice radimo na strategijskoj pripremi rada budućeg poduzeća te polaznike educiramo o poticajima koje mogu zatražiti od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Polaznici će dobiti i certifikat o uspješnom pohađanju radionice.

Ines Rudelić

[google_map width=”600″ height=”300″ latitude=”45.79803″ longitude=”15.95006″ zoom=”16″ marker=’true’ controls=’true’ disabledoubleclickzoom=’true’ scrollwheel=’true’ dragable=’true’ maptype=”ROADMAP” ]