U centru Zagreba su preko noći osvanule umjetničke instalacije naizgled običnih predmeta koje su privlačile pozornost građana ovih dana, a radi se o novoj zanimljivoj PR promociji Imago Boxa, agencije koja se bavi brendingom i dizajnom ambalaže.

Imago Box, pod Imago reklamnom agencijom, je postavio izvrstan primjer PR stunt kampanje i tako je privukao pozornost šire javnosti kako bi ukazao na značaj dobre ambalaže.

“Špica špice” je slogan pod kojim je zasjala ružičasta kutija na Cvjetnom trgu koja je neodoljivo podsjećala na Barbie kutiju, samo u XXL formatu. Mnogi su iskoristili priliku da se fotografiraju unutar nje te na trenutak postanu lutke s kojima su se rado igrali u djetinjstvu.

Tu su također bili rasvjetni stup poznatiji kao “Rastjerivač mraka”, klupa za parove na Zrinjevcu “Instalacija – Ljubionica”, koš za smeće, stupić te prostor za parkiranje bicikala.

Na međunarodni dan sreće žljeljeli smo uljepšati centar sa zabavnim i provokativnim instalacijama kako bi naglasili potrebu za dobrim dizajnom u promociji grada – izjavila je Ivis Burić, glasnogovornica projekta.

Kako bi pokazali moć ambalaže, odnosno prenijeli poruku da su dobro zapakirani proizvodi bolje primijećeni, ImagoBOX je odlučio zapakirati svakodnevne i neprimjetne predmete u gradu i promatrati reakcije ljudi. Zapakirali smo uličnu svjetiljku, klupicu u parku, mjesto na zagrebačkoj špici, stupić, prostor za parkiranje bicikala i koš za smeće. Zanimljivo je bilo gledati kako ljudi koji su bar stotinjak puta u životu prošli pored tih predmeta ne obraćajući pozornost danas zastajali, vadili mobitele i fotografirali. To je ta razlika koju čini dobra ambalaža – istaknuo je Igor Mladinović, glavni kreativni direktor Imago reklamne agencije.

Kreativci uvijek maštaju o tome kako bi izgledale ambalaže sa potpunom kreativnom slobodom. Projekti na kojima ne bi bilo ograničenja, feedbacka i u kojem bi baš sve bilo onako, kako se njima čini najbolje. Upravo je tu želju Imago ispunio svojim kreativcima sa novim selfpromo projektom, u kojem je brief bio vrlo kratak: Osmislite ambalažu za predmete iz naše okoline koje inače ne primjećujemo i učinite ih primijećenima, izjavio  je Darko Bosnar, art direktor iz Imago reklamne agencije.

Velik broj ambalaže i brandova je izašao iz naše agencije, vrijeme je da napravimo brand od naše usluge i promociju kakvu zaslužuje – dodao je Dean Vranić, začetnik Imago boxa.

Uspješnom kampanjom i PR komunikacijom: “Dobro zapakirano je bolje zamijećeno.” Imagovci su uljepšali svakodnevne predmete u samom centru te dali Gradu da razmisle o trajnim instalacijama za privlačenje turista.

A kako izgledaju pakiranja ImagoBOX-a osim na policama u dućanima, možete vidjeti na stranci Imago Box.

Agencija: IMAGO, Zagreb
Ideja: Darko Bosnar, Igor Mladinović
Kreativni direktor: Igor Mladinović
Art Direktor: Darko Bosnar, Vinko Čuljak, Saša Perić
Copywriter: Goran Bader, Ana Burazer, Domagoj Delić, Josip Listeš
Dizajner: Srećka Gmaz, Goga Golik, Marko Gereci
Ilustrator: Vedran Klemens
Voditelj projekta: Irena Lešković
Account: Martina Bek
PR: Ivis Burić
Priprema: Nikola Janjić, Darko Kučina
Support: Dean Vranić
Tisak: Print faktor
Video: Leptir produkcija, Adam Bukvić

Podijeli objavu
Prethodni članakPanel na temu “Utjecaj medija na formiranje stavova javnosti”
Sljedeći članakRade Šerbedžija na Danima komunikacija
IMAGO reklamna agencija je jedna od vodećih marketinških agencija na hrvatskom tržištu, već drugu godinu zaredom proglašena Agencijom godine na nacionalnom festivalu oglašavanja IdejaX. U 22 godine razvoja integriranih marketinških rješenja za nacionalne i internacionalne klijente iz gotovo svih industrija, nagrađena je brojnim, na svjetskom nivou relevantnim priznanjima za kreativnost i učinkovitost marketinških projekata. Uz strateške, kreativne i produkcijske usluge, IMAGO (www.imago.hr) uključuje i specijalizirane jedinice za pozicioniranje branda, vizualni identitet i ambalažu ImagoBox (www.imago-box.com), organizaciju evenata Projektil (www.projektil.hr), online komunikaciju Jedinica i Nula (www.1i0.hr) i produkcijsku kuću Riba Ribi Grize Rep (www.rrgr.hr) što broji preko 50 stručnjaka koji kvalitetno i brzo odgovaraju na potrebe klijenata.