Jedna od vodećih hrvatskih marketinških agencija i najnagrađivanija svjetska mreža dogovorili su suradnju na regionalnom tržištu.

Ogilvy & Mather je jedna od najvećih i najutjecajnijih mreža marketinških kompanija na globalnom nivou (dio grupacije WPP). U posljednje četiri godine, na najprestižnijem festivalu oglašavanja u Cannesu proglašena je najboljom agencijskom mrežom u svijetu te najučinkovitijom agencijom na svjetskom nivou prema Effie Indexu 2012., 2013. i 2016. lako prisutni na brojnim svjetskim tržištima s 25.000 zaposlenika, koji rade u više od 500 ureda u 126 zemalja, dugi niz godina u Hrvatskoj nisu imali svoj ured ni partnera. Nakon detaljnog uvida u tržište, odlučili su se za partnerski odnos s jednom od najnagrađivanijih i najpoznatijih domaćih agencija – IMAGO reklamnom agencijom iz Zagreba.

IMAGO je agencija koja svojim integriranim pristupom marketinškim komunikacijama i vizijom ‘kreativnosti sa smislom’ već 24 godine stvara neke od najučinkovitijih i najupečatljivijih kampanja u Hrvatskoj. Dvaput je nagrađena titulom ‘Agencija godine’ na ‘Danima komunikacija’, a uz osvojenih 19 nagrada EFFIE za marketinšku učinkovitost trenutno je u TOP 10 najučinkovitijih nezavisnih agencija u svijetu prema globalnom EFFIE lndexu 2016. Tu su i brojne nagrade na svjetskim i domaćim festivalima oglašavanja za projekte sa svojim lokalnim, regionalnim i internacionalnim klijentima – od SAD-a, preko EU-a do UAE-a. Stoga ne čudi što je Ogilvy & Mather odabrao baš IMAGO za svog partnera u Hrvatskoj, koji od danas posluje pod brendom IMAGO Ogilvy & Mather. Štoviše, suradnja u Hrvatskoj je tek prvi korak; uskoro IMAGO i Ogilvy & Mather planiraju regionalno širenje otvaranjem ureda i u Sloveniji.

Damir Ciglar, predsjednik uprave i suosnivač agencije IMAGO, izjavio je: “Pridruživanje tako uspješnoj i velikoj mreži kao što je Ogilvy & Mather za nas predstavlja mogućnost da dodatno svakodnevno širimo svoja znanja, oslanjajući se na aktualne svjetske trendove i najbolje prakse; da proširimo bazu talenata, ali i klijenata. Za nas je posebno značajna njihova ekspertiza u digitalnoj komunikaciji, s obzirom na to da OgilvyOne predstavlja vodeću svjetsku Customer Engagement agenciju. Ovo strateško partnerstvo za nas je prilika da učvrstimo svoj položaj na domaćem tržištu, kao i prema klijentima izvan Hrvatske.”

Theodore Kotionis, izvršni direktor Ogilvy grupe u Grčkoj, odgovoran za proširenje Ogilvy grupe na jadransku regiju, rekao je: “Ogilvy je itekako zainteresiran za širenje u Hrvatsku i zato smo vrlo uzbuđeni što IMAGO postaje dio naše obitelji. Hrvatska je vrlo važno tržište, a IMAGO je jedna od najuspješnijih i najnagrađivanijih agencija u zemlji. Radujemo se zajedničkom radu i vrhunskim uslugama koje ćemo ponuditi svojim klijentima.”

13304950_1031707976909278_5694513143089585179_o

Naša mlada i atraktivna agencija, puna pozitivne energije i željna novih izazova sklopila je brak s iskusnim, šarmantnim, imućnim i jednim od najpoželjnijih ženika na svijetu.

Ogilvy volimo se… dok nas oporuka ne rastavi.

Podijeli objavu
Prethodni članakKomuniciraj humanitarno ponovno prikuplja donacije za potrebite obitelji
Sljedeći članakVanja Vaniček i Kristijan Gregorić u žiriju 20-og natjecanja Euro Effie
IMAGO reklamna agencija je jedna od vodećih marketinških agencija na hrvatskom tržištu, već drugu godinu zaredom proglašena Agencijom godine na nacionalnom festivalu oglašavanja IdejaX. U 22 godine razvoja integriranih marketinških rješenja za nacionalne i internacionalne klijente iz gotovo svih industrija, nagrađena je brojnim, na svjetskom nivou relevantnim priznanjima za kreativnost i učinkovitost marketinških projekata. Uz strateške, kreativne i produkcijske usluge, IMAGO (www.imago.hr) uključuje i specijalizirane jedinice za pozicioniranje branda, vizualni identitet i ambalažu ImagoBox (www.imago-box.com), organizaciju evenata Projektil (www.projektil.hr), online komunikaciju Jedinica i Nula (www.1i0.hr) i produkcijsku kuću Riba Ribi Grize Rep (www.rrgr.hr) što broji preko 50 stručnjaka koji kvalitetno i brzo odgovaraju na potrebe klijenata.