Najbolja ostvarenja u industriji svake se godine nagrađuju na festivalu Dani komunikacija – danas su dodijeljene prestižne nagrade Effie.

Na Danima komunikacija u Rovinju prestižna nagrada Effie, koja slavi učinkovitost marketinške komunikacije, dodijeljena je najboljim agencijama i oglašivačima za izvanredno tržišno komuniciranje u segmentima kreativnosti, strategije i postignutih tržišnih rezultata.

Ove su godine dobitnici Grand Prixa i nositelji zlatne nagrade Croatia Effie 2019 Savez izviđača Hrvatske s primarnom agencijom ImagoOgilvy za kampanju Boranka na kojoj je radio i Bornfight, akoja se natjecala u kategorijiPozitivne promjene: neprofitni sektor.

Zlatnu nagradu Croatia Effie 2019 iz Rovinja će ponijeti i Erste Bank uz agencije Utorak. Biro za propagandu, MediaCom Central Europe Zagreb, 404 te BBDO Zagreb za kampanju Andrija te Konzum s agencijama McCann Zagreb i Pro Media Group uz TCC Global za kampanju Konzum “Zdravoljupci”.

Srebrnu nagradu osvojio je A1 Hrvatska s agencijama Bruketa&Žinić&Grey, OMD Media i Degordian za kampanju Vipme Nema da nema.

Kampanje koje su ponijele brončanu nagradu suLidl Hrvatska te agencija Real Grupa za kampanju Lidl Grill &ChillDrill; Jamnica s agencijama ZOO agencija, Pro Media Group i Cvoke za kampanju Jamnica – U svakom trenutku; Iskon interneti agencijeSeñor, Pro Media Group i 404 za kampanju Nazovi Ninu; A1 Hrvatska i agencije Bruketa&Žinić&Grey, OMD Media i ŠVENK za kampanju Novi oblik života te Franck s agencijom Bruketa&Žinić&Grey za kampanju KeepCalmandDream On.

Za više informacija o Danima komunikacija posjetite službene stranice festivala www.danikomunikacija.com.