U petak, 24. travnja 2015. Dragan Skalušević, direktor IKEA Hrvatska i Mirela Stanić-Popović, predstojnica Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje (DUOSZ) potpisali su Ugovor o donaciji 510 kuhinja kućanstvima s poplavljenih područja istočne Slavonije čija je ukupna vrijednost nešto viša od 3 milijuna kuna.

„Donacijom kuhinja želimo pomoći obiteljima da što prije uspostave normalan život kod kuće.

Sugrađanima iz istočne Slavonije prošle smo godine pomogli donacijom novaca i potrepština, a sljedeći korak je opremanje domova kuhinjama koje su važne za normalno funkcioniranje svake obitelji“, naglasio je Dragan Skalušević, direktor IKEA Hrvatska.

Isporuka 510 kuhinja u Slavoniju počet će nakon 1. svibnja, a za sastavljanje kuhinja i educiranje instalatera prijavilo se 12 volontera, zaposlenika robne kuće IKEA Zagreb.

IKEA Hrvatska je donaciju počela planirati odmah nakon poplava koje su pogodile istočnu Slavoniju te je, u suradnji s tvrtkom IKEA of Sweden i europskim IKEA timom za opskrbu, prikupljeno 510 kuhinja koje su u osam kamiona dostavljene u robnu kuću IKEA Zagreb iz distribucijskih centara u Njemačkoj i Italiji.

Neposredno nakon poplava IKEA Hrvatska je donirala Crvenom križu 200.000 kuna, a IKEA Švicarska 40.000 CHF. IKEA Trading Services donirala je zalihe (voda, hrana, lijekovi) u vrijednosti od 575.000 RSD (cca 5.000 EUR) najugroženijim područjima, a IKEA Švedska organizirala je prikupljanje donacija među zaposlenicima i tome pridodala iznos jednak prikupljenom, što je rezultiralo donacijom od 24.000 EUR organizaciji Save the Children.