HURA i IAB Croatia otvorili su prijave za Effie Croatia 2016., prestižno marketinško natjecanje koje nagrađuje agencije, oglašivače i kampanje koje su postigle izniman tržišni uspjeh temeljen na učinkovitosti i strateškom promišljanju komunikacija. Otvaranje prijava za natjecanje Effie 2016. započelo je s današnjim datumom, a natjecatelji se mogu prijaviti do 3. ožujka 2016. godine.

Otvaranje prijava ovim je povodom prokomentirao ovogodišnji predsjednik žirija natjecanja Effie, izvršni direktor za marketing i razvoj kompanije Franck, Kristijan Gregorić: “Effie natjecanje priznato je u cijelome svijetu i provodi se u više od 40 zemalja, među kojima je hrvatsko posebno uspješno i kao takvo prepoznato i od Effie Worldwide organizacije. Obzirom da je i Franck prošlogodišnji dobitnik nagrade osobno sam se imao priliku uvjeriti u relevantnost nagrade Effie koju su prepoznali i pozdravili i naši poslovni partneri. Pozivam sve natjecatelje da se prijave u što većem broju te konkuriraju za Effie 2016.”

Proglašenje dobitnika natjecanja Effie Croatia 2016. održat će se u sklopu nacionalnog festivala oglašavanja Dani komunikacija koje će se odviti u travnju 2016. godine.