Split parking i agencija Vajt osvojili su Grand PRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću u kategoriji malih i srednjih trgovačkih društava.

Veliko priznanje komunikacijskih stručnjaka dobili su zahvaljujući projektu „Želiš li se mijenjati za mjesto?“ u sklopu kojega su vozače željeli osvijestiti o poštivanju parkirališnih mjesta za osobe s invaliditetom. Kako bi u tome uspjeli, znakovima su dali ljudska lica.

Želiš li se mijenjati za mjesto

„Kampanja je ono najvrjednije čime smo kao agencija doprinijeli društvu. Nije stvar u efektnosti projekta nego činjenici da je prešao granice Splita. Do sada ga je implementiralo osam gradova, a osam ga počinje primjenjivati sljedećih mjeseci. Veseli nas da smo mi iz Splita razvili model koji može biti uzor drugim gradovima. U Saboru smo zajedn osa Split parkingom i inicijativom Za pristupačni Split uspjeli organizirati okrugli stol o izmjeni Pravilnika o znaku pristupačnosti. Udruge su se trudile šest godina, no ova kampanja im je otvorila vrata i na to smo ponosni“, kazao je Jerko Trogrlić, direktor agencije Vajt.

Grand PRix za odnose s javnošću za mala i srednja trgovačka društva - Vajt i Split parking (1) (Large)

U sklopu projekta „Želiš li se mijenjati za mjesto?“ na znakove su stavljene fotografije osoba s invaliditetom, sniman je video spot i skrivena kamera kojom se lovilo prekršitelje.

„Tako svatko tko je prekršio ili mislio prekršiti zakon i parkirati se na mjestu osoba s invaliditetom, ne može reći da nije vidio. Ipak, nije lako stati na mjesto nekoga koga doista vidiš i kada vidiš da njemu to mjesto zaista treba. Osjećaj srama koji se događa kod osobe koja to napravi, i još važnije, svijest među građanima  koju smo podigli zahvaljujući čemu oni postaju ti koji reagiraju i prijavljuju takve slučajeve, pravi je vrhunac i stvarni uspjeh ovog projekta“, zaključio je Trogrlić.

Agenciji Vajt kampanja za Split parking donijela je četvrtu nagradu Grand PRix.

Podijeli objavu
Prethodni članakHUOJ: Zlatko Dalić komunicira najbolje, a saborski zastupnici najgore
Sljedeći članakZagrebački projekt za umirovljenike Najmudriji.hr dobio veliko priznanje komunikacijskih stručnjaka
HUOJ je strukovna udruga i okuplja djelatnike koji se bave poslovima vezanim za odnose s javnošću radi unapređenja struke kao i zaštite njihovih interesa kroz različite djelatnosti predviđene Statutom udruge. Udruga radi na obrazovanju i stručnom usavršavanju članova, organizira godišnje konferencije za odnose s javnošću, radionice i stručne rasprave i dodjeljuje godišnju strukovnu nagradu Grand PRix. HUOJ je 2007. pokrenuo stručnu biblioteku „PRint“ (PR international) u kojoj je dosad objavljeno 11 stručnih knjiga i priručnika - prijevoda eminentnih svjetskih i djela naših autora. Rad udruge organiziran je prema sekcijama (Sekcija za javni sektor i nevladine udruge, Sekcija za DOP, Sekcija za korporativne komunikacije, Studentska sekcija), radnim grupama (Radna grupa za digitalne komunikacije, Radna grupa za obrazovanje u OSJ HUOJ edu, Radna grupa za HUOJ certificiranje, Radna grupa za istraživanje stanja u struci) te lokalno po podružnicama HUOJ-a ( Dalmatinska podružnica, Dubrovačka podružnica, Primorsko-istarska podružnica, Podružnica središnje Hrvatske, Slavonska podružnica) Više možete pročitati na: huoj.hr.