Svečanim proglašenjem rezultata na Skupštini udruga i formalno dobila novo vodstvo udruge.

Dosadašnja predsjednica Ana Tkalac Verčič i službeno je na Skupštini održanoj u utorak, 1. prosinca 2020. godine vodstvo udruge prepustila novoizabranom predsjedniku Mariu Aunedi Medeku.

Na Skupštini je usvojen godišnji izvještaj o radu u 2020. godini, a predsjednica se osvrnula i na sve ostale aktivnosti koje su učinjene od 2017. do 2020. godine posebno stavljajući naglasak na redizajniranu KOMferenciju koja je u dvije godine okupila preko tisuću sudionika i potvrdila da HUOJ ima ono što drugi nemaju, a to je utjecaj.

Iako su rezultati provedenih izbora poznati nešto više od mjesec dana, Skupština potvrđuje rezultate te su oni sada i svečano proglašeni. Novim predsjednikom postaje Mario Aunedi Medek, a njegovom zamjenicom Marina Bolanča. Članice Upravnog odbora su Andrea Čović Vidović, Željka Martinović i Melita Pavlek.

Mario Aunedi Medek zahvalio se dosadašnjoj predsjednici na požrtvovnom vođenju i revitalizaciji udruge te se složio s njezinom tvrdnjom koja kreće od polazišta što svatko od nas može učiniti za HUOJ, a ne što HUOJ može učiniti za svakog od nas. Predstavljajući plan rada za 2021. najavljuje rad svih tijela na ciljevima koje su najavili i kod same kandidature. Dio planova odnosi se na vidljiviji povrat kolega iz javnog sektora u udrugu uz intenzivan rad na uzajamnoj razmjeni iskustava, znanja i različitih mišljenja. Vezano uz javni sektor tu je i donošenje smjernica za javnu nabavu usluga odnosa s javnošću kako bi se postigao i držao određeni standard. Definiranje kompetencija svih razina stručnjaka za odnose s javnošću, a kako bismo i demistificirali naš posao također je ono na čemu će raditi novo vodstvo.

Izbori su održani i za Nadzorni odbor čiji su novi članovi Marina Čulić Fischer, Ermina Duraj, Mario Petrović, Martina Pintarić i Ivana Tavra, kao i za Sud časti u kojem će djelovati Ljudmila Bratko Gašpić, Sanda Kuhtić Nalis, Katarina Leko, Alemka Lisinski i Zdeslav Milas. Novo vodstvo dobila je i Dalmatinska podružnica udruge koju će voditi Vlatka Vučić Marasović u suradnji sa Senkom Bilać na funkciji tajnice. Nova predsjednica Primorsko-istarske podružnice postala je Ermina Duraj dok je tajnica podružnice Danijela Bradamante.

Preuzmite Zapisnik sa Skupštine!

Podijeli objavu
Prethodni članakAEM: Stručni skup o francuskom pristupu razvoju medijske pismenosti
Sljedeći članakSindikat novinara Hrvatske i Hrvatsko novinarsko društvo održali prosvjednu akciju #IMAŠPRAVONA
HUOJ je strukovna udruga i okuplja djelatnike koji se bave poslovima vezanim za odnose s javnošću radi unapređenja struke kao i zaštite njihovih interesa kroz različite djelatnosti predviđene Statutom udruge. Udruga radi na obrazovanju i stručnom usavršavanju članova, organizira godišnje konferencije za odnose s javnošću, radionice i stručne rasprave i dodjeljuje godišnju strukovnu nagradu Grand PRix. HUOJ je 2007. pokrenuo stručnu biblioteku „PRint“ (PR international) u kojoj je dosad objavljeno 11 stručnih knjiga i priručnika - prijevoda eminentnih svjetskih i djela naših autora. Rad udruge organiziran je prema sekcijama (Sekcija za javni sektor i nevladine udruge, Sekcija za DOP, Sekcija za korporativne komunikacije, Studentska sekcija), radnim grupama (Radna grupa za digitalne komunikacije, Radna grupa za obrazovanje u OSJ HUOJ edu, Radna grupa za HUOJ certificiranje, Radna grupa za istraživanje stanja u struci) te lokalno po podružnicama HUOJ-a ( Dalmatinska podružnica, Dubrovačka podružnica, Primorsko-istarska podružnica, Podružnica središnje Hrvatske, Slavonska podružnica) Više možete pročitati na: huoj.hr.