Priručnik „Dobar Imidž“ nezaobilazan je za sve one kojima je stalo do njihove dobre slike u javnosti. 

Autor priručnika Adam Charles Abott obradio je temu imidža kroz osamnaest poglavlja u kojima je sagledao sve aspekte današnjeg društva i komunikacije. Poglavlja nam otkrivaju razne tajne dobrog imidža poput verbalne i neverbalne komunikacije, sporta ili odijela i kravate. Važnost imidža nije samo u izgledu nego je važno i ponašanje osobe u raznim situacijama, posebice kriznim. Ovaj zanimljiv priručnik otkrit će nam sve tajne za ostvarivanje dobrog imidža u svim aspektima života.

Drugi dio knjige, autora Eduarda Osredečkog, “HRVATSKA: Stari-novi brend pod europskim nebom”, je nezavisni dodatak u posrednoj vezi s pojmom imidž. Autor prolazi kroz najvažnije epohe hrvatske povijesti – od kneza Trpimira do naših dana i na lako shvatljiv način obrazlaže kako se hrvatski brend čuvao, branio i ostvarivao svoj legitimitet u povijesno-pravnoj osobi Hrvatskog sabora.

„Budući da od dobrog imidža zavisi željena slika korporativnog subjekta, fizičke osobe, pa čak i predmeta, te toponimima i ukupne državne zajednice – vrlo je važno poznavati sve elemente koji sudjeluju u stvaranju i percipiranju tog doživljaja. Za one koji se bave odnosima s javnošću ovaj pojam ima posebnu težinu te ga ne promatramo niti doživljavamo jednoznačno, a najmanje onako kako ga populistički predstavlja žuti tisak i općenito popularni mediji. Jer nečiji stvarni imidž nije nova frizura ili novi partner, a ponajmanje drukčiji način odijevanja i stil uljepšavanja. U većini manifestacija pop-kulture radi se o jeftinim i površnim efektima s nakanom zapažanja promjena ili isticanja (novog) vanjskog izgleda. Takav pristup će, možda, zadovoljiti manje kritične i nedostatno zahtjevne, ali nipošto neće odražavati pravo stanje stvari. Tek u praksi pojedinih područja poslovnih i društvenih aktivnosti u kojima se povezuje određeni imidž s nekim ili nečim, možemo razlikovati fasadu od supstance / identiteta: koje je to objektivno točno značenje rečene teme“, stoji u uvodniku priručnika Eduarda Osredečkog.

Svoj primjerak po cijeni 159,00 (s uključenim PDV-om) naručite na: edo@edo.hrnaklada.edo@edo.hr ili na broj telefona: 01 3361 044.

Dodatne informacije potražite i na stranici Naklada Edo. 

naslovnica_dobar_imidž

Podijeli objavu
Prethodni članakPRoŠIRI GLAS: Pokrenut pozivni centar za pružanje informacija onkološkim bolesnicima
Sljedeći članakBOOM – knjiga koja će omogućiti slobodu svakom poduzetniku
HUOJ je strukovna udruga i okuplja djelatnike koji se bave poslovima vezanim za odnose s javnošću radi unapređenja struke kao i zaštite njihovih interesa kroz različite djelatnosti predviđene Statutom udruge. Udruga radi na obrazovanju i stručnom usavršavanju članova, organizira godišnje konferencije za odnose s javnošću, radionice i stručne rasprave i dodjeljuje godišnju strukovnu nagradu Grand PRix. HUOJ je 2007. pokrenuo stručnu biblioteku „PRint“ (PR international) u kojoj je dosad objavljeno 11 stručnih knjiga i priručnika - prijevoda eminentnih svjetskih i djela naših autora. Rad udruge organiziran je prema sekcijama (Sekcija za javni sektor i nevladine udruge, Sekcija za DOP, Sekcija za korporativne komunikacije, Studentska sekcija), radnim grupama (Radna grupa za digitalne komunikacije, Radna grupa za obrazovanje u OSJ HUOJ edu, Radna grupa za HUOJ certificiranje, Radna grupa za istraživanje stanja u struci) te lokalno po podružnicama HUOJ-a ( Dalmatinska podružnica, Dubrovačka podružnica, Primorsko-istarska podružnica, Podružnica središnje Hrvatske, Slavonska podružnica) Više možete pročitati na: huoj.hr.