Hrvatska udruga za odnose s javnošću i ove godine dodijelit će godišnju studentsku nagradu Mlada nada,  nagradu kojoj je cilj promicanje izvrsnosti među studentima i njihovo motiviranje za stjecanje novih znanja i vještina u području odnosa s javnošću.

Natječaj će biti raspisan 2. rujna, a nagrade će se dodijeliti na Studentskoj konferenciji u studenom.

Nagrada Mlada nada dodjeljuje u četiri kategorije, i to za najbolji diplomski, završni i seminarski rad te za najbolji komunikacijski plan.

Najbolje radove izabrat će stručni žiri sastavljen od pet članova – stručnjaka koji predaju kolegije iz područja odnosa s javnošću na visokoškolskim ustanovama, stručnjaka za odnose s javnošću koji rade u tvrtkama i agencijama za odnose s javnošću.

U ovogodišnji stručni žiri imenovani su: Stana Odak Krasić, Ivan Pakozdi, Petar Ćuk, Dijana Najjar i Miro Radalj.

   Stana Odak Krasić, mag. nov., predsjednica žirija, viši predavač, radi na Veleučilištu VERN’ u Zagrebu kao prodekanica za Studije i nastavnica. Kao vanjska suradnica radila je na Visokoj školi međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld, Visokoj poslovnoj školi Zagreb te Pučkom otvorenom učilištu na programu usavršavanja za glasnogovornike. Doktorandica je na poslijediplomskom studiju Jezici i kultura u kontaktu pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Sudjelovala je na brojnim konferencijama, okruglim stolovima, stručnim skupovima te profesionalnim usavršavanjima od kojih se posebno ističe Program stručnog usavršavanja Aktivno učenje i kritičko mišljenje u visokoškolskoj ustanovi (ALCT program). Aktivna je članica Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ).
  Ivan Pakozdi, zamjenik predsjednice žirija, prodekan je za razvoj i pročelnik Katedre za odnose s javnošću na Edward Bernays Visokoj školi za komunikacijski menadžment. Trenutno je doktorand na studiju Komunikologija na doktorskoj školi Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Karijeru je započeo 2007. u Millenium promociji (MPR+), agenciji za odnose s javnošću u kojoj je bio izvršni direktor. Diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Tijekom karijere vodio je komunikacijske projekte za Adris grupu, Croatia osiguranje, Prvo plinarsko društvo, Vipnet, Ernst&Young i dr.
Članovi žirija:
  Petar Ćuk magistar je povijesti i prvostupnik informacijskih znanosti. U media monitoring industriji radi već šest godina, a trenutno je na poziciji voditelja prodaje u tehnološkoj tvrtki Mediatoolkit čija software rješenja koriste komunikacijski stručnjaci u preko 80 zemalja. Kroz svoj je rad imao priliku surađivati s mnogim stručnjacima iz područja odnosa s javnošću, komunikacija i marketinga diljem svijeta.
  Dijana Najjar je viša stručna suradnica za korporativne poslove u Philip Morris Zagreb. Završila je Ekonomski fakultet u Zagrebu, a dio studija provela je na Sveučilištu u Beču te Macquarie Sveučilištu u Sydneyu. Radila je kao voditeljica komunikacija u Korčula hotelima, neko vrijeme kao asistentica na katedri za marketing Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, a danas radi kao viša stručna suradnica za Philip Morris Zagreb, zadužena za interne i eksterne komunikacije te društveno odgovorno poslovanje. Paralelno je doktorandica na Ekonomskom fakultetu, a ove godine i voditeljica Odbora za odnose s javnošću Rotary Hrvatska.
  Miro Radalj rođen je 12. studenog 1966. godine. Doktor je informacijsko-komunikacijskih znanosti, docent na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, gostujući je nastavnik na Hrvatskomu katoličkom sveučilištu u Zagrebu. Uz književne radove piše i objavljuje knjige, znanstvene radove s područja nakladništva, odnosa s javnošću, i  komunikologije.
Podijeli objavu
Prethodni članakTko je najbolji PR-ovac u hrvatskoj politici doznajte na Weekend Media Festivalu
Sljedeći članakWeekend Media Festival: Zašto je Hrvatska rekorder u EU po broju građana koji izbjegavaju vijesti?
HUOJ je strukovna udruga i okuplja djelatnike koji se bave poslovima vezanim za odnose s javnošću radi unapređenja struke kao i zaštite njihovih interesa kroz različite djelatnosti predviđene Statutom udruge. Udruga radi na obrazovanju i stručnom usavršavanju članova, organizira godišnje konferencije za odnose s javnošću, radionice i stručne rasprave i dodjeljuje godišnju strukovnu nagradu Grand PRix. HUOJ je 2007. pokrenuo stručnu biblioteku „PRint“ (PR international) u kojoj je dosad objavljeno 11 stručnih knjiga i priručnika - prijevoda eminentnih svjetskih i djela naših autora. Rad udruge organiziran je prema sekcijama (Sekcija za javni sektor i nevladine udruge, Sekcija za DOP, Sekcija za korporativne komunikacije, Studentska sekcija), radnim grupama (Radna grupa za digitalne komunikacije, Radna grupa za obrazovanje u OSJ HUOJ edu, Radna grupa za HUOJ certificiranje, Radna grupa za istraživanje stanja u struci) te lokalno po podružnicama HUOJ-a ( Dalmatinska podružnica, Dubrovačka podružnica, Primorsko-istarska podružnica, Podružnica središnje Hrvatske, Slavonska podružnica) Više možete pročitati na: huoj.hr.