Hrvatska udruga za odnose s javnošću prvi put će dodijeliti studentsku nagradu HUOJ-a “Mlada nada”, kojoj je cilj promicanje izvrsnosti među studentima i njihovo motiviranje za stjecanje novih znanja i vještina u području odnosa s javnošću.

Ova nagrada je priznanje strukovne udruge za pokazano znanje, izvrsnost i zalaganje studenata visokih učilišta koja djeluju na području Republike Hrvatske, a koji su tijekom studija, na preddiplomskim ili diplomskim studijskim programima, imali upisane kolegije koji su podrazumijevali sadržaj iz područja odnosa s javnošću.

Natječaj je otvoren od 17. studenog do 1. prosinca 2015. godine te se na njega mogu prijaviti radovi realizirani u akademskoj godini 2014./2015. u trima kategorijama:

1. Studentska nagrada HUOJ-a za istraživački rad
Nagrada se dodjeljuje za najbolji istraživački rad na temu iz područja odnosa s javnošću. Pod istraživačkim radom smatra se rad ili projekt koji je student izradio u sklopu studijskog programa, a za koji se smatra da ima obilježja znanstvenog ili stručnog djela.

2. Studentska nagrada HUOJ-a za diplomski rad
Nagrada se dodjeljuje za najbolji diplomski rad na temu iz područja odnosa s javnošću. Pod diplomskim radom smatra se rad koji je student samostalno napisao kao uvjet završetka preddiplomskog ili diplomskog studija.

3. Studentska nagrada HUOJ-a za komunikacijski projekt
Nagrada se dodjeljuje za najbolji komunikacijski projekt iz područja odnosa s javnošću. Pod ovim se smatra autorski projekt koji je student samostalno izradio u sklopu nekog od kolegija tijekom studija.

Svaku pristiglu prijavu razmatra peteročlani stručni žiri HUOJ-a te ju ocjenjuje prema svakom kriteriju definiranome Pravilnikom o dodjeli godišnjih nagrada “Mlada nada“. Kriteriji za ocjenjivanje su: stručnost i ozbiljnost pristupu, strukturiranost i preglednost, pismenost i izražavanje te kreativnost i inovativnost.

Zadnji je rok za prijavu radova utorak, 1. prosinca 2015. u 12:00 sati. Da bi prijava bila valjana potrebno je, uz rad koji se prijavljuje, dostaviti ispunjen Obrazac za prijavu projekta, Potvrdu mentora o autentičnosti rada te Izjavu o vjerodostojnosti podataka u prijavi.

Svečana dodjela studentskih nagrada predviđena je za srijedu, 16. prosinca 2015. godine, a o točnom vremenu i mjestu dodjele bit ćete obaviješteni naknadno.

Vezane vijesti:
Imenovani članovi žirija za dodjelu godišnjih studentskih nagrada

huoj hrvatska udruga za odnose s javnoscu

Podijeli objavu
Prethodni članakHND: Predsjednik Hrvatske liječničke komore i glavni urednik „Liječničkih novina“ ne razumiju društvenu zadaću medija
Sljedeći članak[ISTRAŽIVANJE] Više od 50 posto ljubitelja „selfija“ uljepšava svoje fotografije prije objave
HUOJ je strukovna udruga i okuplja djelatnike koji se bave poslovima vezanim za odnose s javnošću radi unapređenja struke kao i zaštite njihovih interesa kroz različite djelatnosti predviđene Statutom udruge. Udruga radi na obrazovanju i stručnom usavršavanju članova, organizira godišnje konferencije za odnose s javnošću, radionice i stručne rasprave i dodjeljuje godišnju strukovnu nagradu Grand PRix. HUOJ je 2007. pokrenuo stručnu biblioteku „PRint“ (PR international) u kojoj je dosad objavljeno 11 stručnih knjiga i priručnika - prijevoda eminentnih svjetskih i djela naših autora. Rad udruge organiziran je prema sekcijama (Sekcija za javni sektor i nevladine udruge, Sekcija za DOP, Sekcija za korporativne komunikacije, Studentska sekcija), radnim grupama (Radna grupa za digitalne komunikacije, Radna grupa za obrazovanje u OSJ HUOJ edu, Radna grupa za HUOJ certificiranje, Radna grupa za istraživanje stanja u struci) te lokalno po podružnicama HUOJ-a ( Dalmatinska podružnica, Dubrovačka podružnica, Primorsko-istarska podružnica, Podružnica središnje Hrvatske, Slavonska podružnica) Više možete pročitati na: huoj.hr.