Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ) ususret 14. dodjeli nagrada Grand PRix, proglasila je doktora Natka Becka, vodećeg specijalista radiologije u Dječjoj bolnici „Srebrnjak“ najboljim komunikatorom 2020. godine.

Nagrada Komunikator godine dodjeljuje se 12. godinu zaredom, i to osobama koje su se istaknule komunikacijskom izvrsnošću u javnom prostoru, iako im to nije struka. Među finalistima ovogodišnjeg izbora, osim doktora Becka, bili su i Seizmološka služba, Udruga Glas poduzetnika, profesor Dejan Nemčić te radijska voditeljica i novinarka na Radio Sljemenu Ivana Radaljac Krušlin.

– Uloga doktora Becka u našem komunikacijskom nebu je edukativna, informativna i preventivna, uz dozu opuštenosti i humora. Natko je svojom lakoćom komuniciranja i otvorenošću zaslužio titulu doktora i u komunikacijskom smislu, istaknuo je Igor Vukasović, predsjednik ovogodišnjeg žirija.

Doktor Beck nerijetko nosi leptir mašnu i crveni nos, a kao vodeći specijalist radiologije u Dječjoj bolnici “Srebrnjak”, ima nesvakidašnji pristup prema najmlađim pacijentima jer osim što smatra da djeca zaslužuju najveći angažman, voli ih uveseljavati humorom i trikovima. Doktor Beck radi i s odraslima, a poznat je i po tome da svako ljeto donira svoje vrijeme tijekom godišnjeg odmora i u Bolu na Braču pruža besplatne preglede ultrazvukom. Uz svoj specifičan pristup, objavljuje i video sadržaj na društvenim mrežama gdje upozorava na prevenciju razvijanja određenih bolesti, a njegove savjete sluša više od 17 tisuća pratitelja.

Ova nagrada mi znači nevjerojatno puno, čak da je iz moje struke nagrada mi ne bi značila toliko. Zakoračio sam u nešto novo, nešto divlje, a u tom nečem novom i divljem sam dobio priznanje od komunikacijske struke i na tome im hvala. Ekstremno sam sretan i ponosan, a ova nagrada će mi biti poticaj za daljnji rad i pozivam sve da i dalje nastave komunicirati o zdravlju jer je to jedino ispravno, izjavio je doktor Natko Beck.

Ovogodišnji Šipak godine, nagrada za Antikomunikatora godine pripala je Vilimu Ribiću, glavnom tajniku Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja za doprinos lošoj komunikacijskoj praksi u hrvatskom javnom prostoru.  Kao netko tko zastupa sve radnike, nikada ih ne bi trebao dijeliti na privatni i državni sektor. Upravo zbog takvih podjela i izjava kao što je „I radnici u privatnom sektoru dobit će božićnice“ stvorio je podjelu u društvu i svojom komunikacijom u javnosti doprinio stvaranju jaza između privatnog i javnog sektora, zaključak je žirija.

Proglašenje pobjedničkih projekata 14. Grand PRixa i 1. međunarodnog Grand PRixa ove godine će se održati na daljinu, uz prijenos uživo na YouTube kanalu HUOJ-a, u četvrtak, 22. travnja od 16:30 sati.

Podijeli objavu
Prethodni članakPredstavljeni Dani medijske pismenosti 2021. u organizaciji Agencije za elektroničke medije i UNICEF-a
Sljedeći članak[VIDEO] Beyonce, Mo Salah i poznati Hrvati i Hrvatice u novoj adidasovoj kampanji ‘Impossible is Nothing’
HUOJ je strukovna udruga i okuplja djelatnike koji se bave poslovima vezanim za odnose s javnošću radi unapređenja struke kao i zaštite njihovih interesa kroz različite djelatnosti predviđene Statutom udruge. Udruga radi na obrazovanju i stručnom usavršavanju članova, organizira godišnje konferencije za odnose s javnošću, radionice i stručne rasprave i dodjeljuje godišnju strukovnu nagradu Grand PRix. HUOJ je 2007. pokrenuo stručnu biblioteku „PRint“ (PR international) u kojoj je dosad objavljeno 11 stručnih knjiga i priručnika - prijevoda eminentnih svjetskih i djela naših autora. Rad udruge organiziran je prema sekcijama (Sekcija za javni sektor i nevladine udruge, Sekcija za DOP, Sekcija za korporativne komunikacije, Studentska sekcija), radnim grupama (Radna grupa za digitalne komunikacije, Radna grupa za obrazovanje u OSJ HUOJ edu, Radna grupa za HUOJ certificiranje, Radna grupa za istraživanje stanja u struci) te lokalno po podružnicama HUOJ-a ( Dalmatinska podružnica, Dubrovačka podružnica, Primorsko-istarska podružnica, Podružnica središnje Hrvatske, Slavonska podružnica) Više možete pročitati na: huoj.hr.