Hrvatska radiotelevizija (HRT) ugostila je hrvatske stručnjake za odnose s javnošću – članove Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ), te u okviru projekta Carpe diem, unutar kojega organizacije predstavljaju svoje komunikacijske odjele i aktivnosti, predstavila svoje aktivnosti u području komuniciranja s javnošću.

Najava održavanja projekta Carpe diem na javnome medijskom servisu pobudila je iznimno veliko zanimanje među članstvom te se predstavljanju Hrvatske radiotelevizije odazvalo 56 stručnjaka za odnose s javnošću iz Zagreba, Karlovca, Rijeke, Pule i drugih gradova.

Vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić u obraćanju članovima Hrvatske udruge za odnose s javnošću istaknuo je važnost otvorene i redovite komunikacije Hrvatske radiotelevizije s javnošću.

13418783_10155000194079899_2509301375732678868_n

„Kao javni medijski servis koji se financira iz mjesečne pristojbe i čiji su obveznici građani, imamo dužnost pravodobno i jasno izvješćivati o tome što i kako radimo, kako poslujemo i kako trošimo sredstva kojima raspolažemo. Kao javni servis imamo mnogo veće obveze prema društvu nego drugi mediji i moramo voditi računa o interesima svih društvenih skupina. Naše su obveze jasno propisane zakonima i Ugovorom s Vladom Republike Hrvatske i javnost ima pravo znati u kojoj ih mjeri poštujemo. Zato i u komunikaciju ulažemo velike napore kako bismo i u tome bili što bolji. Uz kvalitetne odnose s drugim medijima, kojima smo uvijek na raspolaganju, trudimo se sa svim našim dionicima, kojih je jako mnogo, što je više moguće komunicirati i izravno. Otvoren i konstruktivan dijalog smatramo najboljim načinom za uspostavljanje dugoročnoga povjerenja”, rekao je v. d. glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić.

Glasnogovornik i rukovoditelj Radne jedinice Komunikacije Hrvatske radiotelevizije Igor Ćutuk kolege je informirao o organizacijskim i drugim promjenama unutar te radne jedinice koje su tijekom posljednjih godinu dana rezultirale vidljivim pomacima u kvaliteti komuniciranja Hrvatske radiotelevizije s medijima, ali i drugim ključnim dionicima.

IGOR CUTUK HRT

„Veliku pažnju posvećujemo poboljšanju unutrašnje komunikacije, ali i aktivnijoj komunikaciji s medijima i drugim ključnim dionicima te promociji vrijednih javnih programskih sadržaja koje proizvodi Hrvatska radiotelevizija. Posebno smo ponosni na aktivnosti povezane s obilježavanjem 90. obljetnice postojanja Hrvatskoga radija i 60. obljetnice postojanja Hrvatske televizije. Osmislili smo i realizirali cjelogodišnju kampanju, koju čini niz aktivnosti kojima je cilj podsjećanje na bogatu povijest Hrvatske radiotelevizije, ali i na važnu ulogu koju kao javni medijski servis ima u društvu”, rekao je Igor Ćutuk te dodao kako će kampanja Priče svake generacije ujesen dobiti i posebnu internetsku stranicu.

Stručnjaci za odnose s javnošću za vrijeme posjeta Hrvatskoj radioteleviziji imali su priliku razgledati prigodnu izložbu o povijesti Hrvatske radiotelevizije, koju je Radna jedinica Komunikacije Hrvatske radiotelevizije pripremila u povodu ovogodišnje velike obljetnice, razgovarati s poznatim HRT-ovim novinarima i voditeljima te vidjeti uživo novi, tehnološki najsuvremeniji studio iz kojega se emitira Dnevnik Hrvatske radiotelevizije.

Uime svih članova Hrvatske udruge za odnose s javnošću zahvaljujemo domaćinima na gostoprimstvu.

13466350_10155000194144899_2906297262028662713_n

Podijeli objavu
Prethodni članakBBDO osmislio novi vizualni identitet akcije “Za osmijeh djeteta u bolnici”
Sljedeći članak[HUOJ] Radionica: Ranko Vučinić, PR stručnjak iz HK Medveščak
HUOJ je strukovna udruga i okuplja djelatnike koji se bave poslovima vezanim za odnose s javnošću radi unapređenja struke kao i zaštite njihovih interesa kroz različite djelatnosti predviđene Statutom udruge. Udruga radi na obrazovanju i stručnom usavršavanju članova, organizira godišnje konferencije za odnose s javnošću, radionice i stručne rasprave i dodjeljuje godišnju strukovnu nagradu Grand PRix. HUOJ je 2007. pokrenuo stručnu biblioteku „PRint“ (PR international) u kojoj je dosad objavljeno 11 stručnih knjiga i priručnika - prijevoda eminentnih svjetskih i djela naših autora. Rad udruge organiziran je prema sekcijama (Sekcija za javni sektor i nevladine udruge, Sekcija za DOP, Sekcija za korporativne komunikacije, Studentska sekcija), radnim grupama (Radna grupa za digitalne komunikacije, Radna grupa za obrazovanje u OSJ HUOJ edu, Radna grupa za HUOJ certificiranje, Radna grupa za istraživanje stanja u struci) te lokalno po podružnicama HUOJ-a ( Dalmatinska podružnica, Dubrovačka podružnica, Primorsko-istarska podružnica, Podružnica središnje Hrvatske, Slavonska podružnica) Više možete pročitati na: huoj.hr.