Treći finalist za nagradu „Komunikator godine“ za 2020. godinu je Seizmološka služba.

Svi se još vrlo dobro sjećamo zagrebačkog potresa iz ožujka prošle godine, nakon kojeg su zaposlenici Seizmološke službe, unatoč ograničenim resursima, svojom dostupnošću i jasnom komunikacijom u javnosti uvelike doprinijeli razumijevanju situacije u kojoj smo se našli.

Strukturirana i pravovremena objava informacija oko svakog zabilježenog potresa, čak i u situacijama kad su bili najzaposleniji, opravdala je povjerenje i očekivanja građana. Iako su godinama bili izvan fokusa javnosti, to ih nije omelo da svojom javnom komunikacijom unesu dozu smirenosti i samouvjerenosti koja je u tim trenucima građanima itekako trebala.

– Ovakav način komunikacije, pravovremene, dostupne i objektivne trebao bi biti obrazac svima koji obavljaju djelatnost od širokog javnog interesa. Čak i u situacijama kad posao nije direktno vezan za interakciju s građanima, ta dimenzija komunikacije se ne bi smjela zanemariti. No, ono što tu komunikaciju dodatno čini kredibilnom, sigurnom i jasnom, a samim tim i prihvaćenom je znanje i vještina onih koji se tim poslom bave. Zaposlenici Seizmološke službe u ovoj su neprilici to zorno i pokazali, vješto komunicirajući, ali prije svega duboko vjerujući u poruku koju su prenosili, kazao je predsjednik žirija Igor Vukasović.

Podijeli objavu
Prethodni članak[VIDEO] Infobip Shift može postati najveća svjetska konferencija za programere
Sljedeći članakGledanost televizijskog programa za ožujak 2021.
HUOJ je strukovna udruga i okuplja djelatnike koji se bave poslovima vezanim za odnose s javnošću radi unapređenja struke kao i zaštite njihovih interesa kroz različite djelatnosti predviđene Statutom udruge. Udruga radi na obrazovanju i stručnom usavršavanju članova, organizira godišnje konferencije za odnose s javnošću, radionice i stručne rasprave i dodjeljuje godišnju strukovnu nagradu Grand PRix. HUOJ je 2007. pokrenuo stručnu biblioteku „PRint“ (PR international) u kojoj je dosad objavljeno 11 stručnih knjiga i priručnika - prijevoda eminentnih svjetskih i djela naših autora. Rad udruge organiziran je prema sekcijama (Sekcija za javni sektor i nevladine udruge, Sekcija za DOP, Sekcija za korporativne komunikacije, Studentska sekcija), radnim grupama (Radna grupa za digitalne komunikacije, Radna grupa za obrazovanje u OSJ HUOJ edu, Radna grupa za HUOJ certificiranje, Radna grupa za istraživanje stanja u struci) te lokalno po podružnicama HUOJ-a ( Dalmatinska podružnica, Dubrovačka podružnica, Primorsko-istarska podružnica, Podružnica središnje Hrvatske, Slavonska podružnica) Više možete pročitati na: huoj.hr.