Posljednji finalist za nagradu „Komunikator godine“ je Dejan Nemčić, profesor geografije u Osnovnoj školi u zagrebačkom Sopotu i dobitnik nagrade Global Teacher Award.

Osim što je proglašen najboljim profesorom na svijetu, ulaže ogroman trud i angažman u prenošenje znanja na svoje učenike.

Približava im priče i iskustva zanimljivih gostiju sa svih strana svijeta i tako im pomaže širiti vidike, a pokrenuo je i projekt ‘Uživo sa svih kontinenata’. Kao gost predavač održava predavanja na hrvatskim i europskim fakultetima, a bio je pozvan i da održi predavanje na Harvardu na temu povezivanja mladih iz svih država svijeta. Pokrenuo je i projekt ‘Afrika – možemo zajedno’ kroz koji su opremljene stotine afričkih škola školskim priborom, a kupljeni su i lijekovi protiv malarije.

– Ono što ga ponajbolje odražava je njegov stav da je sat bez emocije za njega izgubljen sat, jer učenik mora osjetiti emociju kako bi u potpunosti doživio gradivo koje se obrađuje. Njegov zadatak je pokazati učenicima koliko je škola bitna za njihov život i da je škola divno mjesto na kojem se mogu događati lijepe stvari. U komunikaciji je zanimljiv, strastven, pun interesantnih informacija, argumentiran i vrlo pristupačan, ukratko učitelj za poželjeti i komunikator u kojega se svi možemo ugledati, poručili su članovi žirija.

Podijeli objavu
Prethodni članakAnketa HND-a: U Hrvatskoj trenutno aktivno najmanje 924 tužbi protiv novinara i medija
Sljedeći članakPredstavljeni Dani medijske pismenosti 2021. u organizaciji Agencije za elektroničke medije i UNICEF-a
HUOJ je strukovna udruga i okuplja djelatnike koji se bave poslovima vezanim za odnose s javnošću radi unapređenja struke kao i zaštite njihovih interesa kroz različite djelatnosti predviđene Statutom udruge. Udruga radi na obrazovanju i stručnom usavršavanju članova, organizira godišnje konferencije za odnose s javnošću, radionice i stručne rasprave i dodjeljuje godišnju strukovnu nagradu Grand PRix. HUOJ je 2007. pokrenuo stručnu biblioteku „PRint“ (PR international) u kojoj je dosad objavljeno 11 stručnih knjiga i priručnika - prijevoda eminentnih svjetskih i djela naših autora. Rad udruge organiziran je prema sekcijama (Sekcija za javni sektor i nevladine udruge, Sekcija za DOP, Sekcija za korporativne komunikacije, Studentska sekcija), radnim grupama (Radna grupa za digitalne komunikacije, Radna grupa za obrazovanje u OSJ HUOJ edu, Radna grupa za HUOJ certificiranje, Radna grupa za istraživanje stanja u struci) te lokalno po podružnicama HUOJ-a ( Dalmatinska podružnica, Dubrovačka podružnica, Primorsko-istarska podružnica, Podružnica središnje Hrvatske, Slavonska podružnica) Više možete pročitati na: huoj.hr.