Sekcija za javni sektor okuplja stručnjake iz područja odnosa s javnošću iz javnog i državnog sektora, s ciljem razmjene informacija i praksi i pozitivnog utjecaja na ponašanje i proaktivno djelovanje.

Luka u planu rada Sekcije ističe važnost interne komunikacije kroz izgradnju dvosmjernih, uključujućih odnosa s internim javnostima sa zadaćom poboljšanja organizacijske djelotvornosti. Ovo je i smjer budućeg rada Sekcije u čiji rad su pozvani svi kolege javnog i državnog sektora.
Luka je diplomirao na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu na studiju novinarstva s temom iz područja odnosa s javnošću i stekao akademski naziv magistar novinarstva. Završio je Diplomatsku akademiju pri Ministarstvu vanjskih i europskih poslova u Zagrebu na kojoj se usavršavao na području diplomacije i diplomatskih vještina, medijske edukacije, korporativnih komunikacija, odnosa s javnošću, hrvatske povijesti i diplomacije, međunarodnih odnosa i politike, europskih integracija i NATO-a. Doktorirao je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u području društvenih znanosti, polju informacijskih i komunikacijskih znanosti i u grani odnosa s javnošću. Godinama se bavi javnim nastupom kao predavač na sveučilišnim i privatnim obrazovnim institucijama, kantautor, glasnogovornik i motivator u Hrvatskoj te u dijaspori u Europi, Kanadi, Americi i Australiji. Područja su njegova djelovanja: odnosi s javnošću, vođenje i koordinacija projekata, digitalne i korporativne komunikacije, brendiranje. 

Iskaz interesa za rad u Sekciji na: info@huoj.hr. 

 

Podijeli objavu
Prethodni članakHGSS-ova Izložba „Trending #HGSS70“ nagrađena Grand PRixom Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ)
Sljedeći članak[IZBORI] Tvoj glas je tvoja supermoć! Izađi na izbore!
HUOJ je strukovna udruga i okuplja djelatnike koji se bave poslovima vezanim za odnose s javnošću radi unapređenja struke kao i zaštite njihovih interesa kroz različite djelatnosti predviđene Statutom udruge. Udruga radi na obrazovanju i stručnom usavršavanju članova, organizira godišnje konferencije za odnose s javnošću, radionice i stručne rasprave i dodjeljuje godišnju strukovnu nagradu Grand PRix. HUOJ je 2007. pokrenuo stručnu biblioteku „PRint“ (PR international) u kojoj je dosad objavljeno 11 stručnih knjiga i priručnika - prijevoda eminentnih svjetskih i djela naših autora. Rad udruge organiziran je prema sekcijama (Sekcija za javni sektor i nevladine udruge, Sekcija za DOP, Sekcija za korporativne komunikacije, Studentska sekcija), radnim grupama (Radna grupa za digitalne komunikacije, Radna grupa za obrazovanje u OSJ HUOJ edu, Radna grupa za HUOJ certificiranje, Radna grupa za istraživanje stanja u struci) te lokalno po podružnicama HUOJ-a ( Dalmatinska podružnica, Dubrovačka podružnica, Primorsko-istarska podružnica, Podružnica središnje Hrvatske, Slavonska podružnica) Više možete pročitati na: huoj.hr.