Koncept umjetne inteligencije, određivanje njene uloge u suvremenom društvu i kako nam ona uvelike može olakšati poslovni, ali i privatni život samo su neke od tema kojih se dotaknuo Cyrus Vahid, Amazonov stručnjak za umjetnu inteligenciju u sklopu projekta Artificial Intelligence in Public Relations (AI in PR) Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ). 

Online predavanje i masterclass pod nazivom Umjetna inteligencija u stvarnosti – Odvajanje činjenica od fikcije druga je od pet HUOJ-evih edukacija za studente i profesore iz domaćeg komunikacijskog i STEM područja.

Predavanje je moderirala Andrea Čović Vidović, profesionalna komunikatorica i voditeljica timova, zaposlena u odnosima s javnošću Europskog parlamenta Bruxelles, Zagreb i Strasbourg.

Često govorim da umjetnu inteligenciju ne treba nazivati tako, već joj treba dodijeliti ime povećana inteligencija. To je skup znanja i vještina, nastalih kao posljedica tehnološke i digitalne revolucije, koje nam uvelike mogu pomoći unaprijediti svijet. Oduvijek sam na umjetnu inteligenciju gledao kao na pozitivnu stvar, no gorka istina jest da čovjek s krivim namjerama tu veliku mogućnost može iskoristiti u pogrešne svrhe i dovesti čitavu struku i područje AI-a na loš glas. ovim projektom pokušavamo podići svijest o pozitivnim utjecajima umjetne inteligencije na naš svakodnevni život i približiti javnosti način funkcioniranja ove vrlo korisne tehničke grane, rekao je Cyrus Vahid, stručnjak za umjetnu inteligenciju iz Amazona.

Cyrus Vahid se Amazon Web Servicesu (AWS) AI pridružio 2016. godine, a 2021. prešao je u tim za odnose s razvojnim programerima kao glavni stručnjak za AI. Vrlo je aktivan u javnom nastupu u tehničkim i filozofskim pitanjima vezanima za umjetnu inteligenciju u posljednjih 5 godina, uključujući predavanja, gostujuća predavanja i radionice na raznim sveučilištima diljem svijeta. Još od 1990-ih radi na različitim pozicijama koje uključuju softversko inženjerstvo, arhitekturu softvera, inovacije u strojnom učenju i duboko učenje. Studirao je informatiku, matematiku, filozofiju, kognitivne znanosti i umjetnu inteligenciju na Tehnološkom sveučilištu Isfahan, Sveučilištu York i Sveučilištu u Torontu.

Projekt AI in PR fokusiran je na širenje znanja između komunikacijske i tehničke struke, točnije područja umjetne inteligencije i odnosa s javnošću. Projekt je namijenjen trenutnim stručnjacima za PR i AI te svim studentima koji će to postati. Za studente je organiziran serijal od pet specijaliziranih predavanja vodećih stručnjaka za umjetnu inteligenciju, dok će hrvatski komunikacijski stručnjaci putem niza masterclassova naučiti kako pametno upotrebljavati umjetnu inteligenciju. Osim toga, projekt ima viši cilj, a to je promicanje akademskog i profesionalnog integriteta, posebno u domeni akademskog pisanja te u političkom komuniciranju i javnim poslovima.

Domaći i strani predavači projekta AI in PR odabrani su u suradnji s Američkim društvom za odnose s javnošću (PRSA) i Američkim udruženjem za unapređenje umjetne inteligencije. Projekt je kreiran u suradnji s Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država.

Sve dodatne informacije o novom projektu AI in PR možete pronaći na našim mrežnim stranicama, na FacebookuInstagramu, kao i na LinkedIn profilu.

Podijeli objavu
Prethodni članakAEM: Gledanost televizijskog programa za studeni 2021.
Sljedeći članakHAKOM: Na tržištu elektroničkih komunikacija rastu ulaganja i prihodi
HUOJ je strukovna udruga i okuplja djelatnike koji se bave poslovima vezanim za odnose s javnošću radi unapređenja struke kao i zaštite njihovih interesa kroz različite djelatnosti predviđene Statutom udruge. Udruga radi na obrazovanju i stručnom usavršavanju članova, organizira godišnje konferencije za odnose s javnošću, radionice i stručne rasprave i dodjeljuje godišnju strukovnu nagradu Grand PRix. HUOJ je 2007. pokrenuo stručnu biblioteku „PRint“ (PR international) u kojoj je dosad objavljeno 11 stručnih knjiga i priručnika - prijevoda eminentnih svjetskih i djela naših autora. Rad udruge organiziran je prema sekcijama (Sekcija za javni sektor i nevladine udruge, Sekcija za DOP, Sekcija za korporativne komunikacije, Studentska sekcija), radnim grupama (Radna grupa za digitalne komunikacije, Radna grupa za obrazovanje u OSJ HUOJ edu, Radna grupa za HUOJ certificiranje, Radna grupa za istraživanje stanja u struci) te lokalno po podružnicama HUOJ-a ( Dalmatinska podružnica, Dubrovačka podružnica, Primorsko-istarska podružnica, Podružnica središnje Hrvatske, Slavonska podružnica) Više možete pročitati na: huoj.hr.