Prva hrvatska branding agencija Brandoctor uz bok velikim globalnim igračima poput Interbranda, Landora, Siegel + Gale i FutureBranda

 

Svjetski autoritet na području brandiranja REBRAND proteklog je tjedna objavio svoj Hall of Fame™ u kojeg je uvrstio 26 brand konzultanata, među kojima su i stručnjaci iz prve hrvatske branding agencije Brandoctor. Hrvatski su se «doktori za brandove» tako našli uz bok velikim globalnim igračima poput Interbranda, Landora, Siegel + Gale ili FutureBranda.

REBRAND Hall of Fame™ najveće je globalno priznanje za brand konzultante, prepoznaje one koji su tijekom proteklih 10 godina uzastopce dobivali nagrade za uspješne, učinkovite transformacije brandova, odnosno kroz rebranding. REBRAND prvi je na svjetskoj razini počeo s ocjenjivanjem dojmljivih priča o transformacijama brandova i do sada je kroz njihova godišnja nadmetanja 110 članova žirija ocijenilo rad stručnjaka iz 51 zemlje u preko 40 tržišnih kategorija, čime je njihova kvaliteta, globalni doseg i ugled do sada nenadmašen. Njihov rad prenose mediji kao što su The Wall Street Journal, CNN Money ili Bloomberg Businessweek.

Partner projekta je VIM Grupa iz Londona, vodeća svjetska mreža za implementaciju branda, a njezin CEO Marc Cloosterma ovom je prilikom izjavio kako je implementacija obećanja branda jednako bitna kao i definiranje tog obećanja.

Anaezi Modu, osnivačica i direktorica REBRAND-a kazala je: “Brand konzultanti kreiraju strategije, surađuju s dizajnerima, isporučuju i upravljaju željenim brand iskustvima. Važno je jasno razlikovati branding od marketinga i oglašavanja. Branding zaslužuje vlastito priznanje za uspješnu integraciju različitih znanja i za rad kojime branding profesionalci unaprjeđuju različite namjere i dotiču mnoge aspekte naših života.»

Brandoctor je prva hrvatska branding agencija, dio Bruketa&Žinić OM grupe, koja je prošle godine obilježila deset godina rada. «Brand je 100% emocija. Brandovi inspiriraju ljude, a time naravno i pridonose rastu na tržištu i uspjehu poslovanja.», kaže Anja Bauer Minkara iz Brandoctora i dodaje: «Temelj stvaranja inspirativnih brandova jesu znanje i iskustvo. Mi vjerujemo u brandove koje gradimo, to su brandovi koje i sami koristimo. Bez vjere u to što radimo, ne bi bilo niti strasti u tome što radimo. Inspirirani time, pokrenuli smo i prvi regionalni blog o brandingu i brand managementu.».

 

Podijeli objavu
Prethodni članakDrapova kampanja među najboljima u svijetu
Sljedeći članak24. Zagrebački maraton
Bruketa&Žinić&Grey dio je međunarodne mreže reklamnih agencija Grey od kada je 2017. najveća svjetska grupacija za komunikacijske usluge WPP investirala u agenciju Bruketa&Žinić OM. Unutar Grey mreže agencija djeluje kao brand, product & retail design hub te kao digital shopper hub. Jedna je od najviše nagrađivanih reklamnih agencija u jugoistočnoj Europi s preko 600 međunarodnih nagrada za kreativnost i efikasnost u oglašavanju i dizajnu. Prije ulaska u Grey grupu agencija je pod nazivom Bruketa&Žinić OM proglašena drugom najučinkovitijom neovisnom reklamnom agencijom na svijetu (Effie, Cannes, 2012); “International Small Agency of the Year” (Advertising Age, Portland, 2013); jednom od vodećih svjetskih neovisnih agencija (Campaign, London, 2014.). bruketa-zinic.com/hr