Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ)  postala je punopravni član Global Alliance for PR and Communication Management, međunarodnog udruženja nacionalnih udruga komunikacijskih stručnjaka.

Kao svjetski ambasador struke odnosa s javnošću, Global Alliance predstavlja više od 160 000 profesionalaca i sveučilišnih profesora širom svijeta, koji su članovi 39 nacionalnih i međunarodnih udruženja i institucija za odnose s javnošću. Ujedinjavanje struke odnosa s javnošću, podizanje njezinih standarda širom svijeta te dijeljenje znanja među članovima, osnovni su zadaci Global Alliancea kojim trenutačno predsjedava Anne Gregory, poznata sveučilišna profesorica i autorica brojnih udžbenika za odnose s javnošću.

Koraljka Rak

Iznimna je čast biti u društvu istaknutih svjetskih organizacija koje okupljaju najveća imena iz područja odnosa s javnošću današnjice. Svojim članstvom u Global Allianceu HUOJ se svrstao na svjetsku kartu struke te se dodatno pozicionirao kao jedna od glavnih referentnih točki za odnose s javnošću u regiji“, izjavila je glavna tajnica HUOJ-a, Koraljka Rak, izražavajući svoje zadovoljstvo što su prepoznate i pozitivno ocijenjene brojne inicijative HUOJ-a.

HUOJ će članstvom u Global Allianceu dobiti uvid u stanje struke u drugim državama, kao i pristup  bogatoj riznici stručnog znanja, najnovijim istraživanjima te iscrpnim studijama slučaja. Članstvo podrazumijeva i savjetovanje oko etičkih standarda i konkretnih slučajeva, ali i pristup softverskim alatima za komunikacijsko upravljanje. Između ostaloga, HUOJ-evi će članovi imati atraktivne popuste na međunarodne konferencije i ostala stručna događanja.

 

 

Podijeli objavu
Prethodni članakJedan od možda najboljih motivacijskih videa koji ćete ikada vidjeti
Sljedeći članakGenijalna reklama koja pokazuje koliko je ljudima stalo do njihovih smartphonea
HUOJ je strukovna udruga i okuplja djelatnike koji se bave poslovima vezanim za odnose s javnošću radi unapređenja struke kao i zaštite njihovih interesa kroz različite djelatnosti predviđene Statutom udruge. Udruga radi na obrazovanju i stručnom usavršavanju članova, organizira godišnje konferencije za odnose s javnošću, radionice i stručne rasprave i dodjeljuje godišnju strukovnu nagradu Grand PRix. HUOJ je 2007. pokrenuo stručnu biblioteku „PRint“ (PR international) u kojoj je dosad objavljeno 11 stručnih knjiga i priručnika - prijevoda eminentnih svjetskih i djela naših autora. Rad udruge organiziran je prema sekcijama (Sekcija za javni sektor i nevladine udruge, Sekcija za DOP, Sekcija za korporativne komunikacije, Studentska sekcija), radnim grupama (Radna grupa za digitalne komunikacije, Radna grupa za obrazovanje u OSJ HUOJ edu, Radna grupa za HUOJ certificiranje, Radna grupa za istraživanje stanja u struci) te lokalno po podružnicama HUOJ-a ( Dalmatinska podružnica, Dubrovačka podružnica, Primorsko-istarska podružnica, Podružnica središnje Hrvatske, Slavonska podružnica) Više možete pročitati na: huoj.hr.