Hrvatska radiotelevizija (HRT) prema ukupnome je udjelu u gledanosti (SHR) za sva njezina četiri televizijska programa tijekom protekloga blagdanskog vikenda, odnosno u razdoblju od 24. do 26. prosinca, bila nagledanija nacionalna televizija, pokazuje izvješće agencije AGB Nielsen. Tako je u razdoblju od 24. do 26. prosinca ukupni udio u gledanosti (SHR) za sva četiri HRT-ova programa u zbroju iznosio 30,50 %, što je 4,88 % više od druge po gledanosti nacionalne televizije za sve njezine televizijske programe u zbroju te 9,97 % više od treće po gledanosti nacionalne televizije za sve njezine programe u zbroju. Hrvatska radiotelevizija najgledanija je bila u nedjelju 24. prosinca s udjelom u gledanosti (SHR) od 32,22 % te u ponedjeljak 25. prosinca s udjelom u gledanosti od 30,65 %.

Među najgledanijim su emisijama Hrvatske radiotelevizije u tome razdoblju bili informativni i religijski sadržaji. Pojedinačno najgledanija bila je HRT-ova  poljoprivredna emisija Plodovi zemlje, koju je u nedjelju 24. prosinca svake minute prosječno pratilo 481 059 gledatelja, uz udio u gledanosti (SHR) od čak 45,49 %, a među najgledanijim sadržajima bila je i mozaična emisija More koju je toga dana svake minute prosječno pratilo 355 573 gledatelja, uz udio u gledanosti (SHR) od 33,48 %, te božićna čestitka zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića koju je svake minute prosječno pratilo 322 240 gledatelja.

Jedan od najgledanijih sadržaja bilo je i božićno obraćanje pape Franje Urbi et Orbi koje je u ponedjeljak 25. prosinca na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) svake minute prosječno pratilo 318 287 gledatelja, uz udio u gledanosti (SHR) od 25,65 %. Zapažene rezultate ostvario je i HRT-ov kviz Potjera, koji je u ponedjeljak 25. prosinca svake minute prosječno pratilo 328 882 gledatelja, uz udio u gledanosti (SHR) od 20,10 %.

Hrvatska radiotelevizija i u povodu predstojećega novogodišnjeg vikenda priprema bogat i raznovrstan program. Nakon novogodišnjega izdanja popularne HRT-ove zabavno-glazbene emisije A-strana gledatelji će u novu godinu ući uz devedesetominutnu emisiju Pljesak, molim, parodiju na emisije za otkrivanje talenata. Domaćin će biti Miroslav Škoro, a gostovat će Zlatan Zuhrić Zuhra, Enis Bešlagić, Mila Elegović te brojni poznati glazbenici i glazbeni sastavi. Gledatelji će imati prigodu izabrati i pjesmu s kojom će ući u 2018. godinu, a u pripremi je i televizijski kviz za gledatelje s brojnim nagradama te mnogobrojna druga iznenađenja.

U pripremi je i bogat izbor filmskoga programa u udarnim terminima na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) i na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) te filmski maraton na Trećemu programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 3), a 1. siječnja na rasporedu su i tradicionalni prijenosi Novogodišnjega koncerta iz Beča te koncerta Tamburaškoga orkestra Hrvatske radiotelevizije Valceri, polke i druge špelancije.

Podrobnije podatke o novogodišnjemu programu moguće je pronaći na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije hrt.hr te na podstranicama raspored.hrt.hr. Sve će spomenute sadržaje biti moguće pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.