18. Carpe Diem održao se 8. svibnja 2014. u prostorijama Hrvatske kontrole zračne plovidbe, u suradnji s domaćinom i Hrvatskom udrugom za odnose s javnošću.

Direktor HKZP-a Dragan Bilać i savjetnica za informiranje i odnose s javnošću i članica Upravnog odbora HUOJ-a Marina Halužan, srdačno su dočekali mnogobrojne zainteresirane članove HUOJ-a.

Susret je započeo prezentacijom direktora HKZP-a, koji je prisutnima približio organizaciju i funkcioniranje, kao i povijest kontrole letenja u Hrvatskoj. „S više od 50 godina iskustva i 7 podružnica diljem Hrvatske, HKZP  pruža usluge kontrole zračnog prometa  u zračnom prostoru Hrvatske i BiH,“ objasnio je Dragan Bilać, pojasnivši kako to nije jedina usluga koju ova uspješna domaća tvrtka pod njegovim vodstvom nudi. Naime, uz pružanje operativnih usluga u zračnom prometu te usluga komunikacije, nadzora i navigacije, HKZP pruža i usluge zrakoplovnog informiranja te zrakoplovne meteorologije.

Članovi HUOJ-a su pokazali poseban interes za radnu svakodnevnicu kontrolora letenja, kojih više od trećinu čine žene, što po pitanju ravnopravnosti spolova svrstava domaću kontrolu letenja u sam europski vrh.

Savjetnica za informiranje i odnose s javnošću Marina Halužan predstavila je komunikacijske izazove s kojima se susrela u tako specifičnom području. „Uz stručnu englesku terminologiju, koju treba prilagoditi prosječnom čitatelju novina, potrebno je mnogo raditi na reputaciji i imidžu organizacije koju su nerijetko mediji pokušavali prikazati kao instituciju u vlasništvu države gdje vlada svojevrsni radnički raj“, izjavila je Marina Halužan spomenuvši pritom kako je mnogo truda uloženo u informiranje javnosti i medija o iznimno složenoj prirodi posla i visokim zahtjevima, kao i razini odgovornosti i stresa s kojom se kontrolor letenja mora svakodnevno nositi.

Od komunikacijskih kanala za interno komuniciranje koriste se uglavnom oglasne ploče, intranet te ponovno pokrenuto interno glasilo. Pritom je istaknuto kako je strateškim pristupom komunikaciji postignuta veća razina transparentnosti prema svim javnostima.

Nakon predavanja, domaćini su članove HUOJ-a proveli radnim prostorijama, kako bi iz prve ruke doživjeli svakodnevnicu kontrolora letenja. Članovima HUOJ-a pojašnjen je princip rada i stalne edukacije, počevši od simulatora na kojem se osposobljavaju novi kontrolori, a oni iskusni obnavljaju svoja znanja pa sve do Centra oblasne kontrole zračnog prometa iz  koje se kontroliraju svi preleti iznad Hrvatske.

HUOJ zahvaljuje kolegici Marini Halužan, kao i ostalim domaćinima HKZP-a, na srdačnoj dobrodošlici i organizaciji još jednog nezaboravnog Carpe Diema.

Podijeli objavu
Prethodni članakPR-ovac organizirao hvalevrijednu dobrotvornu akciju
Sljedeći članakVKontakte: Kako Rusi ostaju ‘u kontaktu’
HUOJ je strukovna udruga i okuplja djelatnike koji se bave poslovima vezanim za odnose s javnošću radi unapređenja struke kao i zaštite njihovih interesa kroz različite djelatnosti predviđene Statutom udruge. Udruga radi na obrazovanju i stručnom usavršavanju članova, organizira godišnje konferencije za odnose s javnošću, radionice i stručne rasprave i dodjeljuje godišnju strukovnu nagradu Grand PRix. HUOJ je 2007. pokrenuo stručnu biblioteku „PRint“ (PR international) u kojoj je dosad objavljeno 11 stručnih knjiga i priručnika - prijevoda eminentnih svjetskih i djela naših autora. Rad udruge organiziran je prema sekcijama (Sekcija za javni sektor i nevladine udruge, Sekcija za DOP, Sekcija za korporativne komunikacije, Studentska sekcija), radnim grupama (Radna grupa za digitalne komunikacije, Radna grupa za obrazovanje u OSJ HUOJ edu, Radna grupa za HUOJ certificiranje, Radna grupa za istraživanje stanja u struci) te lokalno po podružnicama HUOJ-a ( Dalmatinska podružnica, Dubrovačka podružnica, Primorsko-istarska podružnica, Podružnica središnje Hrvatske, Slavonska podružnica) Više možete pročitati na: huoj.hr.