#hrturizam2030

ZABORAVIMO PROŠLOST, OKRENIMO SE BUDUĆNOSTI

#DAYONE PRVA KONFERENCIJA PORTALA HRTURIZAM.HR

hrturizam.hr

Zašto trebate biti dio konferencije OneDay Or DayOne, koja će se održati 2. travnja 2020. u Kongresnom centru Forum u Zagrebu?

  • Želite se pozicionirati na turističkom tržištu?
  • Želite se povezati sa turističkom branšom?
  • Zanima vas kamo ide hrvatski turizam?
  • Želite čuti konkretno koji je smjer razvoja hrvatskog turizma?
  • Želite iz prve ruke doznati konkretne primjere kako razviti dobru turističku priču?
  • Imate problem s pozicioniranjem na tržištu i ne znate kako se povezati s javnim sektorom?
  • Želite čuti primjere dobre prakse i priče ljudi koji znaju kako?
  • Zanima vas kako se stvaraju turistički proizvodi izvan Hrvatske?
  • Želite naučiti nešto o procesu brendiranja?
  • Želite čuti primjere dobre prakse svjetskih turističkih stručnjaka?

Ako ste na barem 2 pitanja odgovorili sa DA požurite i osigurajte si mjesto na ovoj konferenciji od idućeg tjedna kada kreću prijave. Pratite nas.

PLATFORMA ONE DAY OR DAY ONE #dayone

Konferencija OneDay or DayOne u organizaciji portala hrturizam.hr 

Glavni fokus nije na problemima i prošlosti, nego na konstruktivnom otvorenom dijalogu i na rješenjima. Fokus je na pozitivi, a ne negativi. Fokus je na sinergiji i suradnji.

Svi stalno pričamo i vrtimo se u krug oko problema koji muči svaki sektor u turizmu,  no ne bavimo se sadržajem i očekujemo da netko drugi bude ta promjena. Ovdje pričamo o tržišnom razvoju, a ne o politici. Operativnim problemima koje muče privatni sektor, a to nije stvar a priori politike, nego tržišnog razvoja.

#DayOne nije još jedna konferencija, nego platforma

Kao što sam naglasio, #DayOne nije još jedna konferencija, nego platforma. Jer o budućnosti našeg turizma ne možemo pričati samo jedan dan, tijekom konferencije, nego svaki dan.

Više o konceptu konferencije pročitajte ovdje / / / ZABORAVIMO PROŠLOST, OKRENIMO SE BUDUĆNOSTI. #DAYONE PRVA KONFERENCIJA PORTALA HRTURIZAM.HR

Tko su sudionici konferencije?

Danas predstavljamo neke od predavača i prvi puta donosimo teme predavanja i panela.

Odličnu priču o suradnji s velikim brendovima i pozitivnom primjeru sinergije javnog i privatnog govoriti će Denis Ivošević iz TZ Istre. O svim izazovima i prilikama suradnje OPG-ova i destinacije razgovarat ćemo u formatu 1 Vs 1 s Petrom Butković iz Klastera Lika Destinacija.

Konferencija treba predstaviti sve niše i sve naše mogućnosti razvoja tako će Berislav Sokač iz Run Croatia donjeti zanimljivu viziju Hrvatske kao trkačke destinacije.

Stalno govorimo o kontinentalnom turizmu i naglašavamo važnost razvoja kontinenta koji ima najveće mogućnosti cjelogodišnjeg turizma. Najbolja kampanja istoka definitivno je bila odlična kampanja HeadOnEast/Hedonis, u sklopu Dana hrvatskog turizma u Slavoniji. Na konferenciji u bloku 1vs1 o hedonistu ćemo razgovarati s Ivanom Jurić iz TZ Osječko baranjske.

Kako razvijaju turizam u Austriji, koja je jedan od najboljih primjera kontinentalnog cjelogodišnjeg turizma, reći će nam Michael Fend, LAG menadžer iz Steirischen Vulkanlandes.

Kada čujemo izazove s kojima se susreće kontinent u Hrvatskoj te rješenja koja su se pokazala odličnim u Austriji vjerojatno ćemo dobiti ideje kako i sami možemo bolje i kojim smjerom trebamo ići da bi 2030. stigli na mjesto na kojem hrvatski turizam 2030. mora biti.


Paul Bradbury
 vlasnik portala Total Croatia News, partner konferencije i veliki ambasador hrvatskog turizma jedini vidi cijelu priču izvana očima stranca  s hrvatskom putovnicom, ali i stažom u Lijepoj našoj koji mu daje širinu slike te će njegovo predavanje “5 tourism gifts that Croatia completely ignoring, and how to fix them” sigurno pobuditi veliki interes.

Brendiranje Hrvatske je posebna priča o kojoj pak puno govorimo, a o važnosti brendirnaja nije potrebno previše naglašavati jer to je danas jedan od imeprativa. Posebno mi je drago da će naša konferencija ozbiljno tematizirati i brendiranje, složen proces u kojem jednostavno ne smijemo pogriješiti. Božo Skoko upravo će o ovoj temi izlagati na Day One konferenciji.

Jasno je kako privatni sektor u turizmu ima puno toga za reći. Koji su izazovi i najveći problemi, što očekuju od javnog sektora i koja rješenja predlažu doznat ćemo na velikom panelu u kojima očekujemo predstavnike hotelijera, putničkih agencija, obiteljskog smještaja i ugostitelja. Ovaj panel donijet će vrlo konkretne prijedloge na kojima ćemo inzistirati i raditi te očekujemo kako ćemo napokon na jednom papiru imati prijedloge rješenja, ne samo probleme, koji su nažalost brojni.

Ministar turizma Gari Cappelli, koji je podržao konferenciju i od nje očekuje puno na panelu će predstaviti  plan razvoja turizma i viziju gdje se vidimo 2030. godine. Činjenica kako će ministar turizma sa suradnicima pratiti cijelu konferenciju već daje nadu u detektiranje istinskih problema i stvaranje koncepta konkretnih rješenja. Na istom panelu trebamo čuti i Hrvatsku turističku zajednicu i ovaj panel dat će jasne smjernice privatnom sektoru gdje idemo i gdje želimo biti. Moderator ovoga panela je naš priznati stručnjak za komunikaciju Krešimir Macan.

Kako se može i kako treba izgledati dijalog i suradnja privatnog i javnog sektora otkrit će nam na primjeru razvoja zdravstvenog turizma Ognjen Bagatin iz Poliklinike Bagatin.

KEYNOTE PREDAVANJE  – Paul Bradbury 


Jedan od trenutno vodećih turističkih stručnjaka po prvi puta u Hrvatskoj 
će govoriti o pozitivnim globalnim primjerima kako se turističke destinacije pozicioniraju, razvijaju i rastu. Dougova predavanja oduvijek privlače veliki broj slušatelja i pozornost posebice turističke javnosti i struke, a ima i veliku bazu pratitelja i u Hrvatskoj.

DAY ONE – TICKET

Želite li kupiti ulaznicu za konferenciju OneDay Or DayOne, koja će se održati 2.4.2020. u Kongresnom centru Forum u Zagrebu? Za earlybird prijave koje traju do 20. ožujka cijena ulaznice https://hrturizam.hr/ulaznice/day-one-ticket-pravne-osobe/… ulaznice-banner-dayone-1280-FINAL1
hr-eng-3-1250x596