HRT predstavio troja nova multimedijska satelitska vozila

Nova vozila omogućit će brže i kvalitetnije izravno javljanje novinara s terena te uključivanje u program u bilo kojemu trenutku u roku od samo tri minute, a povećat će i broj brzih uključenja na mjesto događanja

Na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) u utorak su u nazočnosti zaposlenika predstavljena troja nova multimedijska satelitska vozila namijenjena HRT-ovim regionalnim centrima u Osijeku i Splitu te podmirivanju produkcijskih potreba Informativnoga medijskog servisa Hrvatske radiotelevizije u Zagrebu.

Riječ je o vozilima opremljenima najsuvremenijom audioopremom i videoopremom visoke razlučivosti koja omogućuje istodobni prijenos televizijskih i radijskih događaja s terena, pristup internetu, snimanje i pohranu sadržaja, njegovu naknadnu obradu, montažu i reprodukciju te bežično spajanje kamera za potrebe prijenosa uživo.
Vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić

„Zahvaljujući ovoj opremi Hrvatska radiotelevizija bit će još prisutnija na terenu te će još brže i kvalitetnije ispunjavati svoju zadaću brzoga i pravodobnoga informiranja javnosti o svim bitnim događanjima u lokalnoj zajednici. Pritom je bitno istaknuti kako ova vozila omogućuju rad za sve platforme HRT-a – radio, televiziju i internet”, izjavio je vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić.

Nova vozila omogućit će i brže i kvalitetnije izravno javljanje novinara s terena te uključivanje u program u bilo kojemu trenutku u roku od samo tri minute, čime će se povećati broj brzih uključenja na mjesto događanja. Također, nova vozila daju i potpunu autonomiju novinarima, koji se neće morati vraćati u redakciju, nego će uz javljanje uživo na terenu moći dovršiti prilog i poslati ga u svakome trenutku, čime se znatno dobiva na aktualnosti i brzini te se štede znatna sredstva.