Stop huliganima #CRO naziv je akcije kojom Hrvatska radiotelevizija (HRT), potaknuta nemilim događajima s Europskoga nogometnog prvenstva u Francuskoj, poziva sve svoje slušatelje, gledatelje i čitatelje te cjelokupnu hrvatsku javnost da na tribinama, društvenim mrežama i pred malim ekranima promiču sportski duh, nenasilje i snošljivost. Hrvatska radiotelevizija pripremila je i prigodan radijski i televizijski spot kojim se šalje podrška Vatrenima uoči sutrašnjega odlučujućeg susreta s reprezentacijom Španjolske, a sve građane poziva se da svoju podršku temeljnim vrijednostima sporta te našim Vatrenima ponovno upute i na društvenim mrežama upisivanjem ključnih riječi #CRO na Twitteru i Instagramu te #CRO #OrangeSponsorsYou na Facebooku.

Prigodni radijski i televizijski spot na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) emitirat će se u večerašnjim radijskim i televizijskim informativnim emisijama, a do sutrašnje nogometne utakmice hrvatske i španjolske nogometne reprezentacije i u svim drugim emisijama javnoga medijskog servisa.

U spotu sudjeluje trinaest vrhunskih hrvatskih sportaša koji pozivaju građane da budu ponosni navijači i poštuju druge i različite. „Lijepa Naša je naš ponos. Poštujte i vi himne drugih reprezentacija“, poruka je kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Darija Srne. „Sport je zabava. Navijajte, zabavite se i poštujte naše protivnike“, riječi su košarkaša Bojana Bogdanovića. „Učinite nas ponosnima. Vaše je pošteno sportsko navijanje naša pobjeda“, svima poručuje Ivano Balić. U akciju su se uključili vrsni hrvatski gimnastičari Filip Ude, Marijo Možnik i Robert Seligman koji uglas kažu: „U gimnastičkim dvoranama plješće se svima. Poštujte sve sportaše“. Ivan Perišić kaže: „Treba nam huk, a ne zvižduk“, dok njegov kolega reprezentativac Ivan Rakitić poziva gledatelje da budu veliki navijači riječima: „Igram u velikome klubu, igram u velikoj reprezentaciji, budi i ti veliki navijač“. Vaterpolski vratari Josip Pavić i Marko Bijač kažu: „U vodi i na tribinama svi smo jednaki“, dok Janica Kostelić poručuje: „Cijeli nas svijet prepoznaje po kockicama. Navijajmo dostojanstveno da budemo ponosni i na huk s tribina!“ U spotu protiv huligana sudjeluju Martin i Valent Sinković s porukom: „Navijajte za nas, a ne protiv drugih!“

Da hrvatski građani većinom vole sport i podupiru ideje navijanja, snošljivosti i nenasilja, potvrđuje i visoki postotak gledanosti utakmica ovogodišnjega Europskoga nogometnog prvenstva na Hrvatskoj radioteleviziji. Vatrene je u susretu s reprezentacijom Češke 17. lipnja pratilo 1 355 330 gledatelja, a početnu utakmicu između reprezentacija Hrvatske i Turske gotovo milijun i pol ljudi.

Prenesite ovu obavijest svojim prijateljima, susjedima i poznanicima te se udružimo i osigurajmo da snošljivost na sportskim tribinama i istinski sportski duh dočekaju sutrašnju utakmicu – na ponos Vatrenima i cijeloj našoj domovini.

 stop hulianima hrt