HRT-ovu televizijsku debatu Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića pratilo više od pola milijuna ljudi

Televizijsku debatu predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Andreja Plenkovića i Socijaldemokratske partije (SDP) Zorana Milanovića, koju je jučer organizirala Hrvatska radiotelevizija (HRT), pratilo je 12,7 % opće populacije gledatelja (AMR), odnosno njih 521 712. HRT-ova je televizijska debata sinoć bila ujedno i najgledanija televizijska emisija u svojemu terminu.

O velikome zanimanju za prvu javnu debatu predsjednika dviju najutjecajnijih stranaka nakon više od 13 godina govori i visok udio u gledanosti (SHR), koji je iznosio 35,4 %. Toliki je, naime, postotak svih koji su sinoć od 20 sati do 22 sata bili pred svojim malim ekranima (SHR) i pratili HRT-ovu televizijsku debatu.

Hrvatska radiotelevizija debatu je prenosila i na Četvrtome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 4), na Prvome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 1), na svojim mrežnim stranicama i s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Zbog velikoga zanimanja javnosti repriza televizijske debate emitirat će se danas, 13. kolovoza, na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) u 17 sati. Na istome je programu u 21.40 na rasporedu i posebna emisija Debata – dan poslije. Emisiju uređuje i vodi Damir Smrtić, koji će sa svojim gostima analizirati najbitnije poruke čelnika dviju stranaka iz sinoćnje debate.

Hrvatska radiotelevizija u utorak 16. kolovoza započinje i s redovitim praćenjem izborne kampanje za predstojeće izvanredne parlamentarne izbore u skladu s pravilima koja je prihvatilo i odobrilo Državno izborno povjerenstvo (DIP). Veliko predizborno sučeljavanje svih političkih stranaka koje prema anketama u bilo kojoj od izbornih jedinica osvajaju više od četiri posto, trebalo bi se održati 8. rujna, odnosno tri dana prije održavanja predstojećih izbora.