Dodijeljene prestižne nagrade Story Hall of Fame 2017.

Na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Hall of Fame magazina Story, održanoj preksinoć u Zagrebu, nagradu za najbolju televizijsku emisiju dobila je HRT-ova zabavno-glazbena emisija A-strana. „Sjajan je osjećaj dobiti nagradu za nešto u čemu smo zaista uživali radeći. Publika je prepoznala naš trud i želju cijele ekipe da spojimo generacije uz kvalitetnu hrvatsku glazbu. Drago nam je da su i čitatelji Storyja to prepoznali i nagradili ogroman trud svih koji su danonoćno radili na A-strani. Ovo je nagrada svima uključenima za sve pozitivno što je emisija donijela“, poručili su voditelji popularne HRT-ove emisije A-strana Duško Ćurlić i Ivan Vukušić.

Duško Ćurlić, Oliver Dragojević, Zorica Kondža, Josipa Lisac i Ivan Vukušić (1)

Zabavno-glazbena emisija Hrvatske radiotelevizije (HRT) A-strana, koja se od 25. ožujka u dvanaest nastavaka prikazivala na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1), osvojila je simpatije gledatelja i na društvenim mrežama gdje je izazvala pregršt pozitivnih reakcija i komentara. Voditelji Duško Ćurlić i Ivan Vukušić u subotnjim su emisijama od ožujka do svibnja ugostili neka od najpoznatijih imena hrvatske glazbene scene koja su gledatelje provela kroz svoje najbolje i najdraže pjesme, ispričali svoju povijest te se prisjetili važnih glazbenih opusa hrvatske zabavne glazbe, pop-glazbe i rock-glazbe.

A strana_02

Osim hrvatskih glazbenih zvijezda u emisiji A-strana nastupili su i sudionici popularne HRT-ove emisije The Voice – Najljepši glas Hrvatske. Poznati po svojim izvrsnim glasovnim mogućnostima na svoj su način izvodili neke od najljepših pjesama iz hrvatske glazbene produkcije. Osim na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) sve pojedinosti i zanimljivosti o emisiji A-strana gledatelji su mogli pratiti na mrežnoj stranici Hrvatske radiotelevizije, na stranici na Facebooku B-stranaHRT, na YouTubeu na adresi HRTnovimediji te na mobitelima, računalima i tabletima s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Nagradu za najbolji modni editorijal osvojio je Janko Popović Volarić, a za najbolji estetski editorijal Vanna. Za najbolji je film proglašen Ustav Republike Hrvatske Rajka Grlića, dok je najboljom kazališnom predstavom proglašena izvedba Ljudi od voska. Najbolji je dizajner za poznate osobe dvojac ELFS, a nagradu je za najbolji modni stil ponijela Jelena Rozga. Nagrada za najbolje muško televizijsko lice pripala je Mislavu Bagi, a za najbolje je žensko televizijsko lice proglašena Marijana Batinić. Severina je osvojila dvije nagrade. Proglašena je najboljom regionalnom pjevačkom zvijezdom, a osvojila je i nagradu za najbolju duet s Jala Bratom za pjesmu Otrove. Najbolja je glumica Ksenija Marinković, a glumac Goran Grgić. Najboljom pjevačicom proglašena je Mia Dimšić, dok je njezin kolega i ovogodišnji HRT-ov predstavnik na natjecanju za pjesmu Eurovizije Jacques Houdek osvojio nagradu za najboljega pjevača. Jelena Rozga i Stjepan Hauser ponijeli su nagradu za najbolji par poznatih osoba. Zoran Šprajc osvojio je nagradu u kategoriji Zvijezda godine, a nagrada za životno djelo pripala je Josipi Lisac.