Za nagrade Hrvatskog novinarskog društva za 2019. godinu, koje će se dodijeliti na svečanosti u Novinarskom domu u Zagrebu 18. prosinca 2020., na 110. obljetnicu Hrvatskog novinarskog društva, ove je godine prijavljeno 115 novinara i novinarki.

Godišnje nagrade HND-a dodjeljuju se u devet kategorija, i to za televizijsko, radijsko, internetsko, pisano i istraživačko novinarstvo, za novinsku fotografiju i snimateljski rad te za životno djelo i novinarku, odnosno novinara godine.

Ovogodišnji su kandidati za nagradu Novinarka/Novinar godine novinar portala Telegram.hr Andrej Dimitrijević, novinarka portala Net.hr Đurđica Klancir i novinar 24sata Ivan Pandžić. Ukupno je za spomenutu kategoriju bilo šest prijava.

Za Nagradu “Nikša Antonini” za najbolju novinsku fotografiju natječe se 11 autora, dok je za Nagradu “Žarko Kaić” za najbolji snimateljski rad prijavljeno njih 12.

U kategoriji najzapaženijih novinarskih radova za Nagradu “Marija Jurić Zagorka” za televizijsko novinarstvo ukupno je 24 kandidatkinja i kandidata, za pisano novinarstvo 15, radijsko 9, a za internetsko 20. Za Nagradu “Jasna Babić” za istraživačko novinarstvo stiglo je 16 prijava.

Nagrada za životno djelo “Otokar Keršovani” pripast će jednom od sedmero prijavljenih kolegica i kolega.

O nagradi Novinar/Novinarka godine odlučivat će redovni, pripravni i pridruženi članovi Hrvatskog novinarskog društva prema posebnom pravilniku, i to dio pisanim putem, a dio elektroničkim, putem aplikacije.

O svim ostalim nagradama odlučuje Ocjenjivački odbor, odnosno četiri ocjenjivačke skupine.

Rezultati natječaja s obrazloženjima nagrada bit će dostupni medijima na našem portalu hnd.hr 18. prosinca u 18 sati, kad počinje i svečana dodjela.

 

Podijeli objavu
Prethodni članakNa Crni petak konferencija Poduzetnički mindset za mlade
Sljedeći članakPametna sela
Hrvatsko novinarsko društvo utemeljeno je 18. prosinca 1910. godine, član je Međunarodne federacije novinara (IFJ) i broji preko tri tisuće članova. Ciljevi Hrvatskog novinarskog društva su: a) ostvarivanje profesionalnih interesa, etičnosti i slobode javnog izražavanja; b) promicanje Ustavom zajamčenih prava javnosti da bude izviještena o svim zbivanjima u društvu, te prava svake osobe na slobodu izražavanja, mišljenja i dostupnost svim javnim glasilima; c) čuvanje ugleda i dostojanstva profesije, d) zaštita novinara od samovolje izdavača i sprečavanje monopola; e) materijalna i socijalna zaštita novinara. Skupština je najviše tijelo upravljanja HND-om, koja bira predsjednika, Izvršni odbor, Nadzorni odbor, Vijeće časti i dio članova Upravnog odbora Fonda solidarnosti. Više možete pročitati na: www.hnd.hr//