Hrvatsko novinarsko društvo i Sindikat novinara Hrvatske provode anketu kako bi došli do što preciznijih podataka o utjecaju COVID-19 krize na vanjske suradnike u medijima. Anketa je namijenjena kolegicama i kolegama koji rade kao vanjski i honorarni suradnici, dakle, koji nisu stalno zaposleni u medijskim kućama.

Kriza izazvana pandemijom koronavirusa u velikoj mjeri već pogađa medije, a time ponajprije novinare: smanjuju se materijalna prava stalno zaposlenih, a takozvanim vanjskim i honorarnim se suradnicima otkazuje suradnja.

U sklopu izrade prijedloga opsežnih mjera za spašavanje novinara i novinarstva Hrvatsko novinarsko društvo i Sindikat novinara Hrvatske provode anketu među članstvom kako bi došli do što preciznijih podataka o broju stalno zaposlenih i honorarnih suradnika u medijima. Lijepo vas stoga molimo da odgovorite na sljedeća pitanja.

Anketa je namijenjena kolegicama i kolegama koji rade kao vanjski suradnici, dakle, koji nisu stalno zaposleni u medijskim kućama.

Izuzetno nam je važno da anketu ispuni što veći broj takvih kolega i kolegica, čim prije.

 

UPITNIK SE NALAZI NA OVOM LINKU

 

Podijeli objavu
Prethodni članakZdeslav Milas novi predsjednik Suda časti Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ)
Sljedeći članakPoruka Vladi oko praćenja mobitela: Ostajemo doma, ali ne damo svoja prava!
HND
Hrvatsko novinarsko društvo utemeljeno je 18. prosinca 1910. godine, član je Međunarodne federacije novinara (IFJ) i broji preko tri tisuće članova. Ciljevi Hrvatskog novinarskog društva su: a) ostvarivanje profesionalnih interesa, etičnosti i slobode javnog izražavanja; b) promicanje Ustavom zajamčenih prava javnosti da bude izviještena o svim zbivanjima u društvu, te prava svake osobe na slobodu izražavanja, mišljenja i dostupnost svim javnim glasilima; c) čuvanje ugleda i dostojanstva profesije, d) zaštita novinara od samovolje izdavača i sprečavanje monopola; e) materijalna i socijalna zaštita novinara. Skupština je najviše tijelo upravljanja HND-om, koja bira predsjednika, Izvršni odbor, Nadzorni odbor, Vijeće časti i dio članova Upravnog odbora Fonda solidarnosti. Više možete pročitati na: www.hnd.hr//