Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i Sindikat novinara Hrvatske (SNH) održat će 31. kolovoza u 11 sati u Velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu (Perkovčeva 2) završnu konferenciju u sklopu projekta Modeli financiranja lokalnih medija financiranog iz fonda ACF Hrvatska.
Na završnoj konferenciji predstavit će se Analiza financiranja lokalnih medija iz javnih sredstava i Modele javnog financiranja lokalnih medija s preporukama.

Nakon predstavljanja bit će održana rasprava s gradonačelnicima i predstavnicima jedinica lokalne samouprave, predstavnicima medija, predstavnicima Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i Hrvatske zajednice županija, novinarima i zainteresiranom javnošću.

Na konferenciji će sudjelovati predsjednik HND-a Hrvoje Zovko, predsjednica SNH Maja Sever, istraživačice projekta Melisa Skender i Andrea Milat, a pozvani su gradonačelnici i predstavnici jedinica lokalne samouprave koje smo posjetili u okviru projekta (Daruvar, Makarska, Pazin, Rijeka, Sisak, Split, Šibenik, Vinkovci, Virovitica, Zagreb).

Više o projektu možete pročitati ovdje

Podijeli objavu
Prethodni članakAEM: Gledanost televizijskog programa za srpanj 2022.
Sljedeći članakKonferencija Future Tense nagrađena na Conventa Best Eventu
HND
Hrvatsko novinarsko društvo utemeljeno je 18. prosinca 1910. godine, član je Međunarodne federacije novinara (IFJ) i broji preko tri tisuće članova. Ciljevi Hrvatskog novinarskog društva su: a) ostvarivanje profesionalnih interesa, etičnosti i slobode javnog izražavanja; b) promicanje Ustavom zajamčenih prava javnosti da bude izviještena o svim zbivanjima u društvu, te prava svake osobe na slobodu izražavanja, mišljenja i dostupnost svim javnim glasilima; c) čuvanje ugleda i dostojanstva profesije, d) zaštita novinara od samovolje izdavača i sprečavanje monopola; e) materijalna i socijalna zaštita novinara. Skupština je najviše tijelo upravljanja HND-om, koja bira predsjednika, Izvršni odbor, Nadzorni odbor, Vijeće časti i dio članova Upravnog odbora Fonda solidarnosti. Više možete pročitati na: www.hnd.hr//