Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i Sindikat novinara Hrvatske (SNH) održat će 31. kolovoza u 11 sati u Velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu (Perkovčeva 2) završnu konferenciju u sklopu projekta Modeli financiranja lokalnih medija financiranog iz fonda ACF Hrvatska.
Na završnoj konferenciji predstavit će se Analiza financiranja lokalnih medija iz javnih sredstava i Modele javnog financiranja lokalnih medija s preporukama.

Nakon predstavljanja bit će održana rasprava s gradonačelnicima i predstavnicima jedinica lokalne samouprave, predstavnicima medija, predstavnicima Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i Hrvatske zajednice županija, novinarima i zainteresiranom javnošću.

Na konferenciji će sudjelovati predsjednik HND-a Hrvoje Zovko, predsjednica SNH Maja Sever, istraživačice projekta Melisa Skender i Andrea Milat, a pozvani su gradonačelnici i predstavnici jedinica lokalne samouprave koje smo posjetili u okviru projekta (Daruvar, Makarska, Pazin, Rijeka, Sisak, Split, Šibenik, Vinkovci, Virovitica, Zagreb).

Više o projektu možete pročitati ovdje

Podijeli objavu
Prethodni članakAEM: Gledanost televizijskog programa za srpanj 2022.
Sljedeći članakKonferencija Future Tense nagrađena na Conventa Best Eventu
Hrvatsko novinarsko društvo utemeljeno je 18. prosinca 1910. godine, član je Međunarodne federacije novinara (IFJ) i broji preko tri tisuće članova. Ciljevi Hrvatskog novinarskog društva su: a) ostvarivanje profesionalnih interesa, etičnosti i slobode javnog izražavanja; b) promicanje Ustavom zajamčenih prava javnosti da bude izviještena o svim zbivanjima u društvu, te prava svake osobe na slobodu izražavanja, mišljenja i dostupnost svim javnim glasilima; c) čuvanje ugleda i dostojanstva profesije, d) zaštita novinara od samovolje izdavača i sprečavanje monopola; e) materijalna i socijalna zaštita novinara. Skupština je najviše tijelo upravljanja HND-om, koja bira predsjednika, Izvršni odbor, Nadzorni odbor, Vijeće časti i dio članova Upravnog odbora Fonda solidarnosti. Više možete pročitati na: www.hnd.hr//